Viaduct handen header

Vacature Programmaregisseur Landelijk Gebied

Leiderschap – Netwerken – Innovatief – Resultaatgericht – Strategisch – Politiek Sensitief

36 uren per week – functieschaal 13

Ben jij onze nieuwe Programmaregisseur Landelijk Gebied?

Onze Brainportregio is een technologische topregio en één van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie. De sleutel tot dit succes is samenwerking, samen komen we verder. De 21 regiogemeenten hebben hun krachten gebundeld in de Metropoolregio Eindhoven. DE MRE werkt aan het versterken van de mainportstatus vanuit een vijftal programma’s, te weten: Economie, Ruimte en Wonen, Mobiliteit, Energietransitie en Landelijk Gebied.

Voor het Programma Landelijk Gebied zijn we op zoek naar jou!

Programma Landelijk Gebied

Brainport is een unieke metropoolregio. We hebben zowel het high tech van het stedelijk gebied, als het groene karakter van het landelijk gebied. Daar is het landschap de ondergrond voor kleinere dorpskernen, bedrijventerreinen en landbouw. Het totaal vormt onze leefomgeving. Ons dagelijks leef-systeem, waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen.
De ruimtevraag in het landelijk gebied/buitengebied is groot. Onder meer als gevolg van de schaalsprong Brainport maar ook door de opgaven op het gebied van natuur, water en klimaat. Dit vraagt scherpe keuzes en slimme combinaties. Als programmaregisseur neem jij hierin een coördinerende rol.

Onze ambitie is een landelijk gebied dat leefbaar, toekomstbestendig en economisch vitaal is. Zodat het bijdraagt aan een concurrerend vestigingsklimaat en invulling geeft aan de regionale brede welvaart.

Jouw rol als Programmaregisseur Landelijk Gebied

Je bent een geboren leider en doet dit bij voorkeur op een informele wijze. Je houdt van samenwerken en zorgt voor een stevige relatie met je netwerkpartners in en buiten de regio. Je hebt een helicopterview en schakelt eenvoudig tussen strategisch en tactisch niveau. Je bent in staat om strategische ontwikkelingen op regionaal, nationaal of internationaal niveau te vertalen naar het Programma Landelijk Gebied. Je bent resultaatgericht in het verankeren van de groene leefomgeving in cohesie met de schaalsprong van de Brainportregio en weet hierin ruimte voor ontwikkeling en innovatie te creëren.

Wat ga je doen als Programmaregisseur Landelijk Gebied?

 • Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor het realiseren van resultaat in het Programma Landelijk Gebied;
 • Je stuurt in die hoedanigheid het Programmateam Landelijk Gebied functioneel aan;
 • Je genereert draagvlak bij de 21 gemeenten voor de verschillende programmalijnen;
 • Je bent sparringpartner voor de Manager Regionale Opgaven op het gebied van samenhang & integraliteit en strategische ontwikkelingen voor de toekomst;
 • Je bent eerste adviseur van de bestuurlijke kartrekkers uit de 21 gemeenten;
 • Je bent de netwerkende duizendpoot in de gemeenten en zoekt altijd naar de relationele verbinding in de samenwerking;
 • Je bent gedreven door kennis en visie op het Landelijk Gebied en wilt dit graag ten tonele brengen in een complexe dynamiek van 21 samenwerkende gemeenten.

Wat neem je mee naar de Metropoolregio Eindhoven?

 • We zoeken een enthousiaste leider met een goede bestuurlijke sensitiviteit;
 • Iemand die niet bang is om te pionieren, initiatief te tonen en zich hard te maken voor de maatschappelijke opgave;
 • Je staat stevig in je schoenen, kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en weet hier ambtelijk en bestuurlijk doorbraken te realiseren;
 • Je bent creatief en ondernemend, hebt een open houding en gaat graag de samenwerking met anderen aan. Je bent sociaal vaardig en communicatief sterk;
 • Je hebt inhoudelijk visie op het Programma Landelijk Gebied en weet daarmee anderen te enthousiasmeren;
 • Kennis van de Brainportregio en een visie op de cohesie tussen de landelijke en stedelijke ontwikkelingen die kenmerkend zijn voor de schaalsprong.

Wat bieden wij jou?

Bij de MRE staan de maatschappelijke opgaven voorop. Wij bieden je dan ook een werkomgeving waarbij je écht het verschil kunt maken in de samenleving. Je komt te werken in een klein en hechte team, dat volop in ontwikkeling is. De organisatie staat open voor initiatief en goede ideeën: wie het weet mag en kan het zeggen. Je bent in de gelegenheid om je eigen stempel te drukken op het Programma Landelijk Gebied, in samenhang met de andere programmalijnen uit het Samenwerkingsakkoord.

Daarnaast bieden we je een fulltime dienstverband via een payrollconstructie voor de duur van een jaar. Ook een detacheringsovereenkomst via je huidige werkgever voor deze periode behoort tot de mogelijkheden. Het is de intentie om na deze periode een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd overeen te komen. We bieden een salaris dat afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring maximaal € 7.325,- bruto per maand bedraagt, met mogelijk een doorgroei naar € 8.023,- bruto per maand. Daarnaast biedt Metropoolregio Eindhoven een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaardenregeling van Metropoolregio Eindhoven is gebaseerd op de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties.

Vragen of meteen solliciteren?

Heb je vragen of wil je meer weten over het Programma Landelijk Gebied, neem dan contact op met Chantal van den Eijnden (06-42480052). Wil je meer weten over de MRE als organisatie, neem dan contact op met Laura Volleberg (Manager Regionale Opgaven, 06-18583027). Mocht je meer willen weten over de procedure, neem dan contact op met B.Bergmans (HR adviseur 040-2594576). Je interesse kun je kenbaar maken via vacature@metropoolregioeindhoven.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.