Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

LifeSense Group presenteert Carin2.0 op Medica-beurs

De Eindhovense start-up LifeSense Group heeft op de Medica-beurs in Düsseldorf Carin2.0 gelanceerd. Dit vormt de eerste stap in een wereldwijde uitrol van dit comfortabele, esthetische ondergoed met sensortechnologie, waardoor vrouwen met incontinentieproblemen kunnen worden geholpen. LifeSense Group heeft zijn technologie ontwikkeld via het HighTechXL programma, waarna de doorontwikkeling naar Carin2.0 vanuit het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven is ondersteund met een aanjaagbijdrage.

Stand van zaken van de Werkplaatsen

Bent u benieuwd naar de wat onze Werkplaatsen bereikt hebben de afgelopen tijd en wat ze nog van plan zijn de komende tijd?

Werkplaats Detailhandel heeft een nieuwe voorzitter

Wethouder Piet Machielsen van de gemeente Oirschot is nieuwe Bestuurlijk Trekker van de Werkplaats Detailhandel.

Voorwoord vicevoorzitter van de Raadstafel21: Aankomende gemeenteraadsverkiezingen

Over enkele maanden zullen de gemeenteraadsverkiezingen alweer plaatsvinden. Niet alleen zorgt dit voor wisselingen in de gemeenteraden, maar ook bij de Metropoolregio Eindhoven en de Raadstafel21. Nieuwe bestuurders en raadsleden zullen aantreden en het stokje van hun voorgangers overnemen.

Verslag Raadsledenbijeenkomst 4 oktober

Op 4 oktober zijn 80 raadsleden in gesprek gegaan over het vervolg op de evaluatie en de energietransitie in de regio.

Regionaal Platform: Metropoolregio Eindhoven Verbonden

Tijdens het Regionaal Platform werd het initiatief Metropoolregio Eindhoven Verbonden gepresenteerd. In de regio heeft in de afgelopen jaren een sterk verglazing van breedbandige netwerken plaatsgevonden. Dit heeft ertoe geleidt tot een sterke uitgangspositie. Ook voor de toekomst blijft het van belang om deze cruciale infrastructuur verder te versterken.

Stand van zaken werkplaatsen

Bent u benieuwd naar wat er in de diverse werkplaatsen gebeurt? Lees dan het document ‘Stand van zaken werkplaatsen september 2017’. Hierin is per werkplaats de stand van zaken beschreven.

Regionaal Platform: Jacques Wallage over de toekomst van gemeentelijke samenwerking

Jacques Wallage neemt ons mee in een enthousiast betoog over de toekomst van de gemeentelijke samenwerking. Hij spreekt vanuit zijn eigen ervaringen als voormalig burgemeester van Groningen en voormalig voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Regionaal Platform: Ontwikkeldagen besproken

Namens de kerngroepleden geeft Wilbert Seuren een terugkoppeling van de ontwikkeldagen. De aanleiding om er met elkaar over te spreken is dat er op 13 december een volgende ontwikkeldag is. De voorbereiding daarvoor is in volle gang. Wilbert wil graag de collega’s bestuurders de gelegenheid bieden om suggesties mee te nemen.

Brabants fonds voor de vrijetijdssector opengesteld voor ondernemers

Ondernemers met vernieuwende recreatieve plannen voor Noord-Brabant kunnen vanaf 18 september 2017 een lening voor hun plan aanvragen bij het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant, kortweg LOF. Het LOF stimuleert nieuw vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel structureel meer bezoekers naar de provincie te trekken, die hier ook langer blijven en meer besteden.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn