Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Themabijeenkomst 14 juni: Grootschalige opwek duurzame energie: kansen en vraagstukken

Op 14 juni jl. organiseerde de Metropoolregio Eindhoven in samenwerking met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Enpuls een bijeenkomst voor de contactambtenaren energie, ruimte en (ondergrondse) infrastructuur van gemeenten. Het thema was ‘Grootschalige opwek duurzame energie: kansen en vraagstukken’.

Geslaagde werksessie in het kader van samenwerken in de Omgevingswet

Op dinsdagochtend 19 juni 2018 zijn ambtenaren van divers pluimage bijeengeweest om samen aan de slag te gaan met de Omgevingswet in Zuidoost-Brabant. De Metropoolregio Eindhoven had samen met de ODZOB, de GGD en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Waterschappen Aa en Maas en De Dommel, en met de gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Oirschot en Valkenswaard deze werksessie voorbereid.

Themabijeenkomst 14 juni: Grootschalige opwek duurzame energie

Op 14 juni organiseerde de Metropoolregio Eindhoven in samenwerking met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Enpuls (onderdeel van Enexis) een bijeenkomst voor de contactambtenaren energie, ruimte en (ondergrondse) infrastructuur met als thema ‘Grootschalige opwek duurzame energie: kansen en vraagstukken’.

Vanaf 1 juli nieuwbouw aardgasvrij – themabijeenkomst 12 april

Vanaf 1 juli zijn projectontwikkelaars en woningcorporaties verplicht om nieuwbouwwijken helemaal aardgasvrij te maken. Wat betekent dit voor de gemeenten? Op 12 april organiseerde de Metropoolregio Eindhoven in samenwerking met de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Enpuls (onderdeel van Enexis) een themabijeenkomst voor de contactambtenaren energie en wonen met als thema ‘Aardgasvrij’.

Aankondiging themabijeenkomst ambtenaren energie en ruimte: ‘Grootschalige opwek duurzame energie’ (14 juni)

Op donderdag 14 juli organiseren we de volgende themabijeenkomst voor de contactambtenaren energie, wederom in samenwerking met de ODZOB en Enpuls. Deze themabijeenkomst staat in het teken van het thema grootschalige opwek van duurzame energie.

Projecten collectieve zonne-energie, mét bewonersparticipatie

In opdracht van de Metropoolregio Eindhoven en Enpuls (onderdeel van netwerkbedrijf Enexis) zijn bijna alle gemeenten in de regio bezocht om de kansen en knelpunten te bespreken bij zonprojecten met bewonersparticipatie.

Inrichting Innovatiestrook Innova58

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland onderzoekt de mogelijkheid of ter hoogte van Best een nieuw servicestation voor personenwagens en vrachtwagens kan worden ingericht met elektrische laadstations en een mogelijkheid voor vrachtwagens om waterstof te tanken.

Informatiebijeenkomsten over ontwerp-Begrotingen 4 GR-en

Op initiatief van de Kring van Gemeentesecretarissen hebben de vier regionale Gemeenschappelijke Regelingen (Veiligheidsregio, Omgevingsdienst, GGD en Metropoolregio) samenwerking gezocht op het gebied van planning en control, zowel ten aanzien van de procedure als van de inhoud. In dit kader hebben de Verbonden Partijen begin april – evenals vorig jaar -  drie subregionale informatiebijeenkomsten voor gemeenteraadsleden georganiseerd over de ontwerp-begrotingen.

Metropoolregio feliciteert nieuwe raads- en collegeleden

Beste bestuurders, van harte gefeliciteerd met uw benoeming tot lid van de gemeenteraad of lid van het college in uw gemeente

Delen

FacebookTwitterLinkedIn