Helmond Header website MRE TLG

Bij de Herenboeren de Groote Heide

Direct na afloop van het overleg van portefeuillehouders kregen de portefeuillehouders een rondleiding over het terrein van Herenboeren De Groote Heide, gelegen direct tegenover het kasteeltje Cranendonck in Soerendonk.

Herenboeren zijn consumenten die gedeeld eigenaar zijn van een eigen boerderij. Met hun boer werken ze zo duurzaam mogelijk, en dat zie je terug op het land. De bodemkwaliteit verbetert, de natuur ontwikkelt en het landschap herstelt zich. Herenboeren runnen met elkaar een bedrijf zonder bank of subsidie. Hun boer zorgt voor voldoende duurzaam en kwalitatief goed voedsel en krijgt daarvoor een prima salaris. Zo maken de Herenboeren werk van een eerlijk, door mensen gedragen en bovenal toekomstbestendig voedselsysteem.

Herenboerderij de Groote Heide is de eerste Herenboerderij in werking in onze regio . Daarnaast lopen er enkele initiatieven voor nieuwe Herenboeren: Hovense Herenboeren, Herenboeren De Kempen, Herenboeren Rijk van Dommel en Aa en Herenboeren Landmeerse Loop (nabij Huize Padua).

Lees in aparte artikelen meer over het overleg van de portefeuillehouders op donderdag 19 mei 2022 en over het essay 'De Metropoolregio smaakt naar meer!"

Bezoek Herenboeren 19 mei 2022 1