Nieuwsbrief

Stimuleringsfonds doet mee met themajaar We Are Food

In het programma staan de Brabantse waarden van voedsel centraal. Kenmerkend zijn de hoogwaardige kwaliteit van de agrofood keten (van productie, verwerking en distributie tot consumptie), voedselcultuur en gastvrijheid. Brabant blinkt uit in kennis, innovatie en productiviteit op het gebied van voedsel en duurzame voedselsystemen.

20200612 Af bij Nb Stifo doet mee aan we are food

Ook Stimuleringsfonds

In het kader van het We Are Food-programma is aan de regio's in Brabant gevraagd om projecten op het gebied van Food en Gastronomie financieel te ondersteunen. Passende projecten binnen het thema Food worden 'gelabeld' als een We Are Food-project en worden meegenomen in de communicatie en promotiecampagnes van We Are Food.

De Metropoolregio Eindhoven doet dit via het Stimuleringsfonds, en ondersteunt zo innovatieve samenwerkingsprojecten die passen binnen het thema Food, de Brainport Nationale Actieagenda èn binnen de Regionale Agenda.

Bijvoorbeeld in januari jl. heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om aan twee food-projecten subsidie te verlenen. Namelijk ˜Opschaling Plasmawater productie' (praktijktesten met plasma-geactiveerd water voor het desinfecteren van zaad en als voedingswater voor het telen van gewassen) en ˜Meer met (kalver)Melk'(ontwikkelen van alternatieve concepten en processen voor de verwaarding van biestpoeder en het uitvoeren van een marktanalyse), met subsidiebijdragen van respectievelijk € 50.000 en € 41.500.

De volgende tender van het Stimuleringsfonds sluit op 1 oktober 2018. Dus als u een innovatief samenwerkingsinitiatief op het thema Food heeft, neem contact op.

Lees meer over het Stimuleringsfonds.