Subsidie

Stimuleringsfondsprojecten in het nieuws

We leven in een tijd waar veel even niet door kan gaan, maar dat lijkt niet te gelden voor innovatieprojecten in onze regio. Samenwerkingsprojecten die door de financiële steun van het Stimuleringsfonds tot stand zijn gekomen, blijven voortgang boeken en hun vruchten afwerpen. Ook in de pers bleef dit de afgelopen maanden niet onopgemerkt!

Elektrische mobiliteit

Elektrisch vliegen vanaf Kempen Airport komt nu steeds dichterbij, vermeldt het Eindhovens Dagblad, dankzij de samenwerking tussen Luchtvaartterrein Budel en Falcon Electric Aviation.

Over de toekomst van elektrisch vliegen gesproken: de batterijtechnologie van LeydenJar zou hierbij zomaar van groot belang kunnen blijken. Deze partij is sinds het afronden van het Stimuleringsfondsproject niet voor niets bezig met opschaling naar Europees niveau.

Ondertussen wordt er op de Automotive Campus in Helmond hard gewerkt door InMotion aan een elektrische racewagen die in twee minuten kan worden geladen. Dit is niet alleen waardevol voor de racerij maar ook voor de toekomst van de elektrische personenauto, zo lezen we in het magazine Autoreview terug.

Andere innovaties

De innovatieve teugelsensor van Ipos Technology uit Hapert is nu zo langzamerhand klaar om een gamechanger te worden in de paardensport.

En in Aarle-Rixtel groeit de eerste mobiele boomkwekerij van Tree Mobility op een (voorlopig) braakliggend bouwterrein: een aansprekend concept dat we in de toekomst waarschijnlijk vaker zullen gaan terugzien.

Naast deze berichten uit het ED maakte het Brabants Dagblad melding van het ‘slimme slot’ van Hopperpoint. Dit zal het voor gebruikers mogelijk gaan maken om met één app diverse deelvoertuigen te ontgrendelen en gebruiken, zoals gedemonstreerd wordt in de Bravo-fiets.

Aan de weg timmeren

Bovengenoemde is slechts een greep uit de mediaberichten die Stimuleringsfondsprojecten in de laatste maanden genereerden. Mooie projecten die in een grote versnelling terecht zijn gekomen, zelfs in deze tijd.

Natuurlijk timmeren overige Stimuleringsfondsprojecten ook hard aan de weg. De unieke triple helix samenwerkingen en de innovatieve kracht van de regio blijven ook nu als een regionale paal boven water staan. En dat geeft hoop!

Meer informatie

De sluitingsdatum van de volgende tender van het Stimuleringsfonds is voorjaar 2021, waarschijnlijk 1 april 2021. Voor meer informatie over het Stimuleringsfonds en om van gedachten te wisselen over een nieuw project of over een mogelijke aanvraag, kunt u altijd contact opnemen met Tom van Tilborg, procesmanager investeringsfondsen tel: 040 2594596 of t.vantilborg@metropoolregioeindhoven.nl.