Nieuwsarchief

Masterclass over economische ecosystemen op 15 september

Het Brainport-ecosysteem heeft een wereldwijd erkende kennispositie op het gebied van sleuteltechnologieën. Deze technologieën ontwikkelen zich snel. Het innovatie-ecosysteem van Brainport is een kraamkamer van nieuwe technologieën en bedrijvigheid. Dit zorgt voor een sterke economische groei voor niet alleen onze regio, maar heeft zijn effect tot ver daarbuiten. In de Brainportregio is er sprake van een open systeem waar grote internationaal opererende bedrijven intensief samenwerken met regionale bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen. Dit versterkt de concurrentiekracht en is ook terug te zien in de banengroei in de maakindustrie.

De regionale kracht ligt in het verbinden van systemen en het toepassen van technologische kennis in toekomstbestendige businessmodellen.  Een interessante vraag daarbij is hoe het MKB nog meer kan profiteren van dit kennisintensieve Brainport-ecosysteem. En wat kunnen lokale overheden als triple-helixpartner daaraan bijdragen?

Op woensdag 15 september (19.00 - 20.00 uur) verzorgt Jan Peter van den Toren, Professor of Practice van de Tilburg University en managing partner van adviesbureau Birch, deze masterclass. Met hem gaan we in gesprek over het begrip ‘economische ecosystemen’ en de verbinding met het midden- en kleinbedrijf (MKB). En hoe kan het MKB profiteren van de groei van het innovatieve ecosysteem in onze regio. Paul van Nunen, directeur Brainport Development, geeft daarop zijn reflectie vanuit de regionale praktijk.

Terugkijken

Binnenkort is deze masterclass terug te kijken. U vindt de link dan hier.