Subsidie

23 projecten krijgen steun van Stimuleringsfonds

Voor de subsidieronde van 1 oktober jl hebben 39 regionale samenwerkingen van bedrijven, kennisinstellingen en andere non-profit organisaties een aanvraag gedaan voor financiële steun uit het Stimuleringsfonds. Afgelopen week is het beoordelingsproces van het fonds voltooid en is besloten om 23 innovatieve samenwerkingsprojecten bijdrage te geven tot €50.000 per project.

Met de subsidieverlening van in totaal €1.136.750 wordt een verwachte totale investering van €2.476.113 in de regio uitgelokt. De hoofdaanvragers van de projecten komen uit de gemeenten Bergeijk, Best, Cranendonck, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Son en Breugel en Valkenswaard. Zij werken samen met partners in de hele Brainportregio aan projecten op het gebied van onder andere duurzame energie, high tech, life sciences & health, mobiliteit en de arbeidsmarkt.

Veelbelovend

De 23 gesteunde projecten uit de laatste Stimuleringsfonds ronde zijn veelbelovend op het gebied van economische en innovatieve waarde, zo oordeelt de Adviesgroep van het Stimuleringsfonds. Deze onafhankelijke commissie is samengesteld uit vertegenwoordigers van de regionale overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven en waakt over de kwaliteit en effectiviteit van de financiële impulsen uit het fonds.

In 2021 verwachten we dus weer het nodige goede Stimuleringsfondsnieuws: zowel uit de media als voor onze economie!

Lees meer over het MRE Stimuleringsfonds.