Blog

Warme chocolademelk

Het was een verschrikkelijke grauwe regenachtige dag. Zo'n dag waarbij je het liefst de hele dag in je bed was blijven liggen met een goed boek en een kop warme chocolademelk. Maar ja, voor sommige afspraken moet je toch echt wel je bed uit!

20200615 Afb bij blog warme chocolademelk 29 november 2016

In het kader van het RAAK-project had ik een afspraak met Cees Jan Pen en Bart de Zwart van Fontys Hogescholen en Vester Munnecom van Provincie Noord-Brabant. Meestal pak ik dan de fiets, want Eindhoven is per slot van rekening een fietsstad, maar gezien mijn tijdplanning (dat was het excuus) besloot ik toch maar met de auto te gaan. En ja hoor, dan zit het ook weer niet echt mee want de parkeerplaats was bijna vol, op een klein plekje na, helemaal aan het eind van het enorme parkeerterrein.

Hierdoor moest ik door de stromende regen op weg naar een ingang waarvan ik niet goed wist welke ik moest hebben. Gelukkig zijn er aardige studenten die deze mevrouw de goede ingang wilden wijzen. Behoorlijk nat en niet in majeur kwam ik vervolgens , via een hele lange gang en een lift, in de spreekkamer aan.

Direct na de eerste kop overheerlijke cappuccino voelde ik de omslag: er gaat zoveel positieve energie uit van deze mensen! In het RAAK project (een project dat betrekking heeft op winkelgebieden), dat wordt geleid door Fontys, is de Metropoolregio - naast de provincie - partner.

In het project kijken we waar we met ons programma en onze expertise aansluiting vinden, complementair zijn en/of elkaar kunnen versterken. En wat mij elke keer dat ik met deze partners om tafel zit weer opvalt, is de gedrevenheid en bevlogenheid van de mensen aan tafel. 'Samen' is hier het toverwoord. Niet 'ik' of 'jij', maar sámen pakken we uitdagingen op. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij. We bespreken de stand van zaken van het project, maar wisselen ook ervaringen, ontwikkelingen en gedachten uit. We stemmen af, zodat we geen dingen dubbel doen en bouwen aan het project. En dat lukt heel goed.

Als ik na anderhalf uur weer buiten stap, uiteraard weer in de regen, is de gedachte aan die warme chocolademelk nog ver weg. Je krijgt zoveel energie van deze gesprekken dat je daarvoor geen chocolademelk nodig hebt. En ik besef eens te meer: wat heb ik een geweldige baan!!

Ans Leloux
Ans Leloux
Projectleider Landgoed Gulbergen 040 2594611 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht