Calendar

Masterclass: Klimaatadaptatie

Data informatie:

23 jun. 2021, 19:00 | 19:00 tot 20:00 uur

Klimaatadaptatie

De afgelopen jaren zien we het steeds meer: felle onweers- en hagelbuien. Afgelopen vrijdag stonden nog diverse wegen in onze regio blank.

Daarnaast krijgen we steeds vaker te maken met hitte en droogte. Dit leidt tot veel schade in bebouwd gebied, in de natuur, maar vooral ook in de landbouwsector. We zullen aan de slag moeten om Nederland op heel veel plaatsen anders in te richten om zo de toenemende schade door wateroverlast, hitte en droogte te verminderen.

De afgelopen jaren zijn veel gemeenten in Nederland aan de slag gegaan met klimaatadaptatie. Zo hebben bijna alle gemeenten een klimaatstresstest uitgevoerd en zijn ze bezig met een risicodialoog. Verschillende gemeenten hebben hun ambities geformuleerd in een adaptatiestrategie.

Wat kunt u als gemeente doen? En welke kansen zijn er in het koppelen van thema’s? Tijdens de masterclass Klimaatadaptatie op 23 juni zullen Maarten Verkerk, adviseur klimaatadaptatie bij Over Morgen, en Erik de Ridder, watergraaf bij Waterschap De Dommel, ons hierin meenemen.

Graag nodigen we u uit voor de derde masterclass op woensdag 23 juni 2021 met als thema Klimaatadaptatie.

De masterclass duurt 1 uur en wordt digitaal georganiseerd op woensdag 23 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Ook is er ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen via de chat. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.