Energiestrategie

We-Energy Game Jong RES Eindhoven

Zonnevelden of windmolens? Winst of meer duurzaamheid? Snelle besluiten of betere participatie? En hoe houd je nou eigenlijk alle burgers tevreden én haal je de klimaatdoelen? Deze dilemma’s en meer staan centraal bij de eerste online activiteit van Jong RES op maandagavond 14 december!

Op de activiteit van 14 december maken jongeren tussen de 16 en 35 op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de Regionale Energiestrategie (RES). Bovendien kun je je mening laten horen. Jong RES heeft namelijk als doel om de mening en belangen van jongeren te vertegenwoordigen in de energietransitie, en daarom zijn we benieuwd naar wat jij belangrijk vindt!

Tijdens de activiteit spelen we online de We-Energy Game, een serious game om al spelenderwijs te ontdekken waar de energietransitie over gaat, verschillende belangen hoog te houden en uiteindelijk samen te discussiëren hoe wij als jonge generatie bij de energietransitie betrokken willen worden. In het spel ga je in een groep aan de slag om een gebied energieneutraal te maken met behulp van duurzame energiebronnen. Daarbij moet je aan verschillende belangen voldoen om te slagen voor je opdracht.

Ben jij benieuwd naar wat Jong RES precies is? Wil jij jouw stem laten horen over energie voor de toekomst? Of gewoon zin in een gezellige avond om digitaal nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je dan snel aan voor de activiteit van Jong RES MRE op 14 december vanaf 19.30 uur!

Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/6UrPWS3kf4LS5Ymt6

Op de hoogte blijven van Jong RES MRE? Volg ons op Instagram of like ons op Facebook!

Geïnteresseerd in Jong RES Nederland? Lees er meer over op JongRES.nl.

Voor meer informatie over onze RES kijk op de speciale website van de regionale energiestrategie van de MRE

Instagram post 1080x1080 px Facebook evenementencover We-Energy Game