Energiestrategie

Vragenuurtjes: netschaarste, opslag en samenwerking gemeenten

Op 27 en 28 juni 2022 vonden er online vragenuurtjes plaats. Centraal stond de aanpak van de uitvoering van de Regionale Energiestrategie van de Metropoolregio Eindhoven. Vragen over netschaarste, opslagcapaciteit en warmtepompen werden beantwoord. Bijeenkomst gemist? Kijk ze dan nu terug!

Gemeenten werken aan projecten. Dit doen ze met elkaar en samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Die projecten staan in het Samenwerkings- en Uitvoeringsprogramma RES MRE. Daarin staat ook hoe de partijen dat doen. Dit programma wordt deze zomer gepubliceerd en daarna actueel gehouden.

Thema’s vragenuurtjes

De aanwezige gemeenteraadsleden vroegen op maandag 27 juni onder meer naar de samenwerking tussen gemeenten en de gevolgen van netschaarste. Tijdens de bijeenkomst reageerde Enexis op de ontstane situatie en hoe dit kan worden aangepakt. Op dinsdag 28 juni brachten deelnemers onder meer het draagvlak voor de RES, de opslag van energie en geothermie ter sprake. Kijk de twee vragenuurtjes terug op de website van de RES MRE.