Viaduct handen header

Vooraankondiging regiobijeenkomst voor ambtenaren 28 juni 2024

Voor alle ambtenaren van de 21 regiogemeenten betrokken bij onze samenwerking, en vooral degenen die nieuw zijn, organiseren we de tweede regio-ontmoeting. Een moment om samen te praten over de grote regionale opgaven en hoe we daar samen resultaat op kunnen behalen. En om elkaar te leren kennen, want als je elkaar niet kent, kan je ook niet samenwerken.

De uitnodiging met precieze programma volgt nog maar zet alvast in je agenda:

Datum: vrijdag 28 juni 2024

Tijdstip: 10-13.30 (incl. lunch)

Locatie: kantoor Team MRE (Raiffeisenstraat Eindhoven)

Samenwerken in een hogere versnelling: Samenwerkingsakkoord én Beethoven

In de MRE-samenwerking staat natuurlijk de uitvoering van het samenwerkingsakkoord voorop. We werken met elkaar aan de schaalsprong van onze regio, gericht op een groei in balans. Het Project Beethoven is daar onlangs bijgekomen, als een verdere intensivering van de opgaven op het gebied van wonen, werken, mobiliteit en energie in het kader van de schaalsprong. We gaan daarom samenwerken in een hogere versnelling, en dat is het onderwerp van de bijeenkomst op 28 juni. Wat is er nodig? Hoe gaan we dat samen doen? Hoe organiseren we realisatiekracht, en zorgen we dat we samen scoren? Tijdens de bijeenkomst gaan we in 6 deelsessies hierover in gesprek (de 5 programma’s Ruimte en Wonen, Mobiliteit, Economie, Landelijk Gebied en Energietransitie en een sessie over planning en control).

Als extra een rondleiding door de depots van het RHCe

Metropoolregio Eindhoven bestaat uit twee dienstonderdelen: de MRE en het RHCe, het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Het succes van de regio is een resultaat van eeuwenlang hard werken, samen de schouders eronder zetten en van elkaar leren. Dit is goed te zien in onze regionale archieven die teruggaan tot 1300. Aan het eind van de MRE-bijeenkomst verzorgen erfgoeddeskundigen van het RHCe een rondleiding door de depots. Een laagdrempelige manier om meer te weten te komen over de historie van de regio, jouw gemeente of je vakgebied.

Zet deze bijeenkomst alvast in je agenda. En als je iemand weet voor wie dit ook leuk interessant is, stuur deze vooraankondiging vooral door!