Contact

Kennissessie 'What's next?! - scenario's en digital twin' op 23 oktober 2023.

Uitnodiging voor wethouders:

  • Ruimte en Wonen
  • Mobiliteit
  • Energietransitie
  • Landelijk Gebied
  • Economie


Graag nodigen wij u mede namens TU/e uit voor de regionale kennissessie MRE What's next?! – scenario’s & digital twin’ op maandag 23 oktober 14:00 tot 17:00 uur op de TU/e campus in Eindhoven.

De groei van de regio houdt ons allen vanuit allerlei perspectieven bezig en er wordt hard gewerkt om inzicht te krijgen in de keuzes die we als regio en gemeenten hebben. Ambities, opgaven, context en instrumentarium zijn hierbij belangrijke handvatten. Voor context en instrumentarium nemen we u tijdens de regionale kennissessie graag mee in de wereld van scenariodenken en digital twinning. Na deze bijeenkomst bent u beter geïnformeerd over het scenariodenken voor Nederland en over hoe het instrument van digital twins helpt bij beleids- en uitvoeringsvragen.

In veel stedelijke regio’s worden digital twins gemaakt en toegepast om grip te krijgen op ruimtelijke vragen. Ook in onze regio zijn gemeenten (Eindhoven, Helmond) en Waterschappen hier al mee bezig. Belangrijk om het gesprek te starten over hoe dit voor de regio van betekenis kan zijn.

Outline van de kennissessie:

Twee vooraanstaande instituten pakken vanmiddag de hoofdrol:

  • Ir. Rienk Kuiper van het Planbureau voor de Leefomgeving neemt u aan de hand van het onlangs verschenen rapport ‘Vier scenario's voor de inrichting van Nederland in 2050’ mee in het scenariodenken voor Nederland en we verkennen met hem wat dit voor onze regio betekent.
  • Daarna zal een team van onderzoekers van de TU/e aan de hand van usecases u tijdens interactieve sessies laten zien hoe er nu al wordt gewerkt aan het krijgen van inzicht in ruimtelijke ontwikkelingen binnen onze regio en mogelijke effecten ervan. Ook de gemeente Eindhoven vertelt welke stappen zij al hebben gezet.

We sluiten deze kennissessie af met een hapje en een drankje voor het betere netwerken en bijpraten.

Graag aanmelden!

Deze bijeenkomst organiseren we samen met onze triple helixpartner TU/e en zijn daar deze middag te gast. Graag laten we de locatie tijdig weten hoeveel mensen wij verwachten, zodat ze voor de juiste faciliteiten kunnen zorgen. Het aantal plaatsen is beperkt, meld u daarom nu aan. Dank hiervoor!

Meer informatie:

Wendela de Ridder
Wendela de Ridder
Programmaregisseur - Landelijk Gebied 040 2594621 email hidden; JavaScript is required