Taskforce startklaar voor Transitie-agenda landelijk gebied

Op het Regionaal Platform van 21 februari a.s. presenteert de Taskforce transitie landelijk gebied aan de regiobestuurders een concreet plan voor oplevering van een transitie-agenda voor 1 juli a.s. Met deze agenda wil de regio, in afstemming met de provincie, aanspraak maken op de door het kabinet beschikbaar gestelde middelen voor de warme sanering varkenshouderij.

 

DQ7coRIW0AEzaZAHet voorstel van de Taskforce vloeit voort uit het werkatelier wat plaatsvond tijdens de Ontwikkeldag op 13 december jl.

Een drietal bestuurlijke initiatiefnemers heeft daar een plan van aanpak gepresenteerd om te komen tot een versnelling van de transitie van het landelijk gebied.

Het voorgestelde plan van aanpak bestond uit de volgende 3 stappen:

1. het opstellen van een Transitie-agenda landelijk gebied

2. het instellen van een regionale Taskforce en starten van een lobby

3. het instellen van een regionaal Kennisplatform

 

Door de aanwezige bestuurders is groen licht gegeven en met name aangestuurd op een snelle oplevering van de transitie-agenda. Daar wordt nu op gekoerst. Het kabinet heeft voor de jaren 2018 en 2019 in totaal € 200 miljoen beschikbaar gesteld voor warme sanering van de varkenshouderij. Annemie Burger, voormalig provinciesecretaris en directeur generaal bij het ministerie van LNV, is bereid gevonden om als procestrekker op te treden.

 

Inmiddels heeft de Taskforce een opbouw voor de agenda uitgewerkt. Deze wordt tijdens het Regionaal Platform gepresenteerd. Om de minister tijdig deelgenoot te maken van onze plannen is ook een conceptbrief opgesteld waarin we haar uitnodigen voor een werkbezoek met als planning medio mei. De Taskforce hoopt op 21 februari steun te krijgen voor deze acties zodat zij daarna voortvarend aan de slag kan gaan met de opstelling van de transitieagenda. Het streven is de agenda voor 1 juli op te leveren.

 

Samenstelling Taskforce

De Taskforce bestaat uit de volgende personen: voorzitter Peter Maas (Bladel), Jetty Eugster (Reusel-De Mierden), Anke van Extel-van Katwijk (Gemert-Bakel), Wilma van der Rijt (Heeze-Leende), Marinus Biemans (Deurne) en gedeputeerde Anne-Marie Spierings. Naast procestrekker Annemie Burger zijn ook de volgende ambtelijke ondersteuners betrokken: Sandra Borremans (Reusel-De Mierden), Wendela de Ridder en Rob Jacobs (Deurne), Claudia Rieswijk (Bladel), Hans van Dommelen (provincie Noord-Brabant), Chantal van den Eijnden en Thomas Voncken (Metropoolregio).

 

Meer informatie

Thomas Voncken
040-259 4656 ...
Chantal_150911_0839 Chantal van den Eijnden
040-259 4682 ...
Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn