Energiestrategie

Talkshow over Innovatie in onze regio: de RES in de praktijk

Op 2 december 2020 organiseren we een talkshow – uitzending via live verbinding voor raadsleden/volksvertegenwoordigers en inwoners over de regionale energiestrategie (RES) met de focus op het thema innovatie.


Wonen in een klimaatneutraal huis? Een motor laten draaien op ijzer zonder CO2-uitstoot? Zeven keer meer energie opwekken door de combinatie van wind- en zonne-energie? Het klinkt als toekomstmuziek, maar niets is minder waar. In de regio Zuidoost-Brabant barst het van het vernuft. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan slimme innovaties voor een duurzame leefomgeving. Daarmee wordt de praktijk van de regionale energiestrategie (RES) steeds zichtbaarder.

Innovatie

Momenteel werken 21 gemeenten, provincie, waterschappen, Enexis, bedrijven, stakeholders en inwoners aan een strategie om in de regio meer energie te besparen en elektriciteit duurzaam op te wekken. Naast de komst van bijvoorbeeld zonnevelden en windmolens, zijn innovaties onmisbaar.

Welke innovaties zijn er al en geven een beeld over de toekomst van de RES? Die vraag staat centraal op woensdagavond 2 december 2020 tijdens een online-talkshow. Aan tafel zijn experts, ondernemers en wetenschappers te gast die betrokken zijn bij succesvolle innovaties in onze regio, zoals onder meer Martijn de Kort van Brainport Smart City, Philip de Goey van TU/Eindhoven en Harold van de Ven, partner bij NB Architecten.

Aanmelden

U bent van harte welkom! Wilt u de talkshow volgen? Meldt u zich dan aan via deze email-link: energie@metropoolregioeindhoven.nl, dan ontvangt u vooraf tijdig de link naar de uitzending.
Meer informatie over de regionale energiestrategie: www.energieregiomre.nl.