Subsidie

Stimuleringsfonds projecten in het nieuws

In de afgelopen weken waren diverse bedrijven die in de afgelopen jaren, maar ook nog heel recent, een bijdrage hebben ontvangen uit het Stimuleringsfonds in het nieuws.

Cellcius, inPhocal, Pharmi en Rift ontvingen de Gerard & Anton Award. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de 10 meest veelbelovende start-ups uit de regio. Aristotle Technologies won tijdens het LEVEL UP evenement waar de Gerard & Anton Awards werden uitgereikt de Young Talent Award.

Tijdens de ontvangst van de Award door inPhocal werd aangekondigd dat DeeptechXL als hoofdinvesteerder samen met TechInvesst, het Brabant Startup Fund en de BOM 2 miljoen euro investeert in inPhocal.

Wilt u meer lezen over de Award, of deze veelbelovende start-ups, lees dan het artikel van Innovation Origins.

Ook in Amerika vallen regionale startups op. Het klimaatfonds Breakthrough Energy van Bill Gates investeert in Cellcius en Rift, die eerder de Gerard & Anton Award ontvingen. Het doel van het fonds is om een klimaatneutrale wereld te realiseren. De investering, waarvan de hoogte niet bekend is gemaakt, moet bijdragen aan de energietransitie.

Allemaal projecten waar ons Stimuleringsfonds een subsidie aan gegeven heeft in de opstartfase. Lees meer over het Stimuleringsfonds (op een aparte pagina op de website) en hoe je daar zelf een aanvraag voor kan doen.