Actueel

Innovatief Zuidoost Brabant houdt blik op de toekomst

Terwijl door de gezondheidscrisis de economische situatie bij sommige bedrijven en sectoren nijpend wordt, blijft onze regio bij uitstek een ‘Brainport’ regio. Ondernemers geven aan dat zij blijven geloven in innovatie als drijvende kracht achter de regionale economie. Dit merken wij ook, de belangstelling voor innovatieve samenwerkingsprojecten met steun van het Stimuleringsfonds is onverminderd groot is. En ondanks de hinder die wordt ondervonden in het organiseren van samenwerking en het doorlopen van besluitvormingsprocessen, worden er nauwelijks projecten teruggetrokken of in de ijskast gezet.

Uiteraard zetten ook wij, Metropoolregio Eindhoven, ons in om de besluitvorming van het Stimuleringsfonds niet te laten vertragen. We proberen aangevraagde subsidies zoals gebruikelijk zo snel mogelijk te verstrekken, zodat projecten door kunnen. Want ook deze crisis, hoe vreselijk die in veel opzichten is, biedt ons als regio kansen om juist nu blijvende impact te maken.

Tweede tender 2020

De openstelling van de Stimuleringsfondstender voor oktober 2020 staat daarom ook gewoon weer in de planning. Heeft u of iemand in uw omgeving hiervoor al een projectidee? Het voorbespreken van de steunmogelijkheden voor innovatieve samenwerkingsprojecten blijft mogelijk, neem hiervoor contact op met:

Tom van Tilborg
Tom van Tilborg
Procesmanager investeringsfondsen 040 2594596 email hidden; JavaScript is required