Energiestrategie

Snel op de hoogte over de RES

Als Metropoolregio Eindhoven hebben we een Regionale Energiestrategie (RES) gemaakt. In de RES onderzoeken we in de regio per thema de mogelijkheden om de energietransitie te realiseren. Het Nationaal Programma RES organiseert samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een uitgebreid inwerkprogramma over het thema energietransitie voor nieuwe raadsleden en bestuurders.

Het Nationaal Programma RES heeft een webpagina gemaakt speciaal voor (nieuwe) volksvertegenwoordigers over de RES en de rol van volksvertegenwoordigers in het proces. Ook wordt vanuit het Nationaal Programma RES een uitgebreid inwerkprogramma opgezet voor raadsleden en bestuurders. Met als onderdelen een online introductiecursus voor raadsleden, verdiepingswebinars en een fysieke twee-daagse introductiecursus energietransitie (één cursus voor raadsleden en één voor bestuurders). Dit inwerkprogramma is te vinden via deze website.

Informatie over RES Metropoolregio Eindhoven

Alle informatie over onze RES staat op deze website. Vanuit de regio organiseren we in juni een online webinar/vragenuurtje voor raadsleden en inwoners waarin we in kunnen gaan op alle vragen die leven. Nadere informatie hierover volgt nog.