Een dynamisch netwerk

Samen de regio in!

Op 10 september hebben we met raadsleden, wethouders en burgemeesters samen de regio leren kennen tijdens de excursie Samen de regio in.

We bezochten het Stationsgebied Deurne waar Helm Verhees enthousiast vertelde over alle ontwikkelingen en de afwegingen die daarbij gemaakt moeten worden. We mochten kijken in de werkplaats van Ebusco, een super innovatief bedrijf waar elektrische bussen ontwikkeld worden, en wat door de groei te maken heeft met uitdagingen o.a. op het gebied van ruimte en personeel. En Marinus Biemans vertelde bij Natuurpoort De Peel, en tijdens de rondrit over Novex De Peel, hoe pakken we als regio deze grote gebiedsontwikkeling op.

Ook deden we de Automotive Campus aan waar we een presentatie kregen over de Randweg A2: welke maatregelen zijn daar nodig om onze regio bereikbaar te houden. En we bezochten InMotion een studententeam van de TU/e dat de meest innovatieve elektrische raceauto maakt die er is. In het prille begin kregen zij subsidie vanuit ons Stimuleringsfonds. Ondanks het slechte weer zijn we de Gulberg opgelopen en vertelde Frank van der Meijden over de gebiedsontwikkeling Gulbergen, het mooie groene gebied midden in onze regio. En tot slot bezochten we Brainport Smart District waar we hoorden en zagen hoe de wijk van de toekomst eruit ziet. En ook zij kregen in het begin subsidie vanuit ons Stimuleringsfonds.

We hebben op deze dag mooie bedrijven bezocht en belangrijke ontwikkelingen gezien. En ook hebben we elkaar beter leren kennen, want het was behalve leerzaam ook heel gezellig! Hartelijk dank aan alle deelnemers.

Collage 2022 09 10 15 06 16