Subsidie

Opvallende Stimuleringsfondsprojecten

Een aantal bedrijven dat eerder een bijdrage ontving uit het Stimuleringsfonds viel op in 2022.

inPhocal won prijzen en ontving financiering.

inPhocal startte 2022 op CES in Las Vegas, waar ze de CES Innovation Award ontvingen. Ze sloten het jaar af met het nieuws dat ze nog eens € 2,5 miljoen van de European Innovation Council hebben ontvangen! Tevens is inPhocal begonnen met het leveren van de magische lasermachines aan klanten.

Incooling pitchten in de VS en niet zonder resultaat.

In maart leverde COO Helena Samodurova de winnende pitch – en € 20.000 – bij de Extreme Tech Challenge Nederland & België regionale finale. Helena en CEO Rudie Verweij reisden naar de VS als een van de slechts 10 wereldwijde finalisten, waar Helena de Female Founder Award ontving.

Vanwege die pitch en het winnen van de Extreme Tech Challenge Nederland & België, trok Incooling de aandacht van TechCrunch's Startup Battlefield 200. Duizenden schreven zich in voor de wedstrijd en Incooling haalde de lijst van 20 finalisten, dus ze gingen nogmaals terug naar Silicon Valley om te pitchen voor een wereldwijd publiek .

Aircision ging naar Silicon Valley en test lasertechnologie.

Luis Oliveira leverde de winnende pitch bij Draper's Silicon Fall Pitch Prize. Tevens won het team een reis naar Silicon Valley om deel te nemen aan het Hero Training Program van Draper University, een intensieve cursus van vijf weken voor ondernemers. In november hoorde het team dat ze waren geselecteerd als Top 5-finalist voor de 4YFN2023 Awards.

Aircision heeft geweldige resultaten laten zien met hun tests in heel Europa, met verbindingssnelheden van meer dan 20 Gbps over 5 km vanaf een kernnetwerk. En nu neemt Aircision pre-orders aan terwijl ze de industrialisatiefase ingaan. Het team zal in maart 2023 pitchen op het Mobile World Congress in Barcelona, dus houd ons in de gaten om te zien hoe ze verder gaan in de competitie.

Alphabeats ontving financiering, de CES-award en sluit zich aan bij het Apple-programma.

Alphabeats ontving in mei € 1,5 miljoen aan financiering van DeepTechXL en LUMO Labs. Het team richt zich nu op het leveren van diensten aan topsporters die hun EEG-headset, hun favoriete muziek en het Alphabeats-platform gebruiken om hun mentale scherpte en prestaties te verbeteren. Oktober was weer een spannende maand voor het team. Alphabeats heeft aangekondigd dat ze zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Apple App Store Foundations-programma, waar ze hun app zullen verbeteren met persoonlijke begeleiding van Apple.

En op CES Unveiled in Amsterdam nam Alphabeats de CES Innovation Award in ontvangst, die ze in januari in Las Vegas zullen ophalen.

Allemaal succesvolle vervolgstappen, waarmee wij de bedrijven veel succes wensen!

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheid om een subsidieaanvraag te doen bij het Stimuleringsfonds, kijk op de speciale pagina op onze website.