Actueel

Panorama Nederland komt op bezoek bij de Metropoolregio Eindhoven

Panorama Nederland

Het College van Rijksadviseurs heeft een toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland gemaakt. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst. Nederland staat voor een aantal complexe vraagstukken. De klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het nijpende tekort aan woningen en de verduurzaming van de landbouw. Stuk voor stuk opgaven waarvan we allemaal de gevolgen zullen ervaren, in ons landschap en in onze levensstijl.

Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch en aantrekkelijk toekomstbeeld. Een Nederland dat voor iedereen uiterst herkenbaar blijft, maar dat toch op allerlei terreinen fundamenteel anders werkt. De verbeelding aan zet, het verlangen als motor. Op 27 maart tijdens de Metropoolconferentie deelt Rijksbouwmeester Floris Alkemade zijn visie met colleges en raadsleden van de 21 gemeenten.

Kom kijken!

De tentoonstelling Panorama Nederland is van 28 maart tot en met 8 april te bezoeken bij de Metropoolregio Eindhoven, Raiffeisenstraat 18 in Eindhoven. De bezoekersruimte is op werkdagen geopend van 9:00 – 16:00 uur (op vrijdag tot 12:00 uur).

Bent u niet in de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken, download dan de app Panorama Nederland. In de app van Panorama Nederland kun je een blik werpen in het Nederland van de toekomst. De app is beschikbaar in de app store en google play store.

Meer informatie over Panorama Nederland vindt u op https://www.collegevanrijksadviseurs.nl/projecten/panorama-nederland