Subsidie

Grote investering in LeydenJar

Afgelopen week maakte de BOM bekend dat zij, samen met andere investeerders waaronder InvestNL, 22 miljoen euro investeren in het in Eindhoven gevestigde LeydenJar.

De technologie van LeydenJar zorgt voor batterijen met 70% meer energieopslag dan de beste batterijen die nu in de markt aangeboden worden. Dit maakt een veel grotere actieradius van elektrische auto’s mogelijk, een smartphone die minder vaak aan de lader hoeft en binnenkort zelfs dat vliegtuigen elektrisch kunnen vliegen. Het uiteindelijke doel is de energietransitie te versnellen met innovatieve batterijtechnologie.

Onderscheidende bijkomstigheid is dat het maakproces van deze batterijen ook nog eens fors duurzamer is dan van ‘gewone’ li-ion (oplaadbare) batterijen en er dus veel minder CO2 bij vrij komt, tot wel 85%. De financiële injectie is nodig om technologie verder door te ontwikkelen en op te schalen. Hiermee bereidt LeydenJar zich voor op massaproductie tegen een competitieve prijs.

In 2018 kende de Metropoolregio Eindhoven aan LeydenJar een subsidie toe uit het Stimuleringsfonds van € 50.000 voor het onderzoeken van de haalbaarheid van de productietechnologie. We kunnen dus spreken van een succesvolle investering!