Gulbergen fietsers 1440x480

24 februari: Online informatiebijeenkomst ontwikkeling Gulbergen

Landgoed Gulbergen ligt op de grens van de gemeenten Geldrop-Mierlo en Nuenen. Een groen gebied waar u misschien wel eens komt om te wandelen, sporten, fietsen, of om een bezoek te brengen aan de dierentuin of golfbaan. De komende periode ontwikkelt Metropoolregio Eindhoven (MRE), als eigenaar van het gebied, een plan voor Landgoed Gulbergen. Een plan dat in samenspraak met betrokkenen, omwonenden en belangstellenden tot stand komt. Een online informatiebijeenkomst op 24 februari 2022 vormt de start van een serie gesprekken en bijeenkomsten. Bent u er ook bij?

Via deze link kunt u deelnemen aan de online informatiebijeenkomst op 24 februari. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur.

Een nieuwe toekomst voor Gulbergen

Ooit was Gulbergen een vuilstort, nu is het een groen, landschappelijk gebied dat geliefd is vanwege het prachtige uitzicht vanaf het hoogste punt van Brabant. Het is er aangenaam toeven voor onder meer golfers, wandelaars en fietsers, maar ook voor vogels, insecten en andere dieren.

MRE is volledig eigenaar van Landgoed Gulbergen, nadat eind 2020 de erfpachtovereenkomst met Attero werd beëindigd. De 21 samenwerkende gemeenten in MRE willen het gebied klaarstomen voor een nieuwe toekomst. Als groene, recreatieve buffer waarin de natuur tot haar recht kan komen, maar waar mogelijk ook ruimte is voor andere functies en voorzieningen die passen bij het gebied en bij de regio. In het afgelopen jaar heeft MRE een verkenning uitgevoerd naar wat er mogelijk is in het gebied en verschillende ontwikkelrichtingen in beeld gebracht. De gemeenten Geldrop-Mierlo en Nuenen zijn als grondgebiedgemeenten nauw betrokken bij het traject.

Denk en praat mee over de ontwikkeling van Gulbergen

Wilt u meepraten en -denken over de ontwikkeling van het gebied? Dat kan! De komende tijd gaan de bestuurders en het projectteam van MRE graag in gesprek met alle belangstellenden en betrokkenen bij het gebied. Zij zijn benieuwd naar bevindingen, ideeën en aanvullingen die van belang kunnen zijn voor de verdere planuitwerking. U kunt op verschillende manieren meedenken en -praten.

Online informatiebijeenkomst 24 februari 2022

U bent, ten eerste, van harte welkom tijdens een online informatiebijeenkomst op donderdag 24 februari. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 20.15 uur. U kunt deelnemen aan de online informatiebijeenkomst via deze link. U wordt gevraagd zich te registreren, daarna kunt u direct deelnemen.

Tijdens deze bijeenkomst informeert MRE u over het proces, de uitkomsten van de verkenning naar ontwikkelmogelijkheden en de ontwikkelrichtingen die in beeld zijn gebracht. De online bijeenkomst is bedoeld als aftrap, om iedereen goed op de hoogte te brengen. Vervolgens kunt u op verschillende manieren meepraten en uw inbreng leveren. Zo organiseert MRE in het voorjaar, als dat volgens de coronamaatregelen mogelijk is, meerdere openbare bewonersavonden. Ook vinden gesprekken plaats met belanghebbenden. Verder kunt u na de online informatiebijeenkomst op 24 februari ook input geven door een online vragenlijst in te vullen.

Kunt u de online informatiebijeenkomst op 24 februari niet bijwonen? U kunt de opname ook later terugkijken via www.gulbergen.nl.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Landgoed Gulbergen en de mogelijkheden om hierover mee te denken? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via www.gulbergen.nl/nieuwsbrief.

Meer informatie over de ontwikkeling van Gulbergen is ook beschikbaar via de projectwebsite www.gulbergen.nl.