Verrassingen?

Als nieuwkomer bij de Metropoolregio Eindhoven ben ik druk bezig een beeld te krijgen van Zuidoost-Brabant. Dat betekent dat ik met veel mensen op locatie kennismaak en omdat het een gebied betreft dat 21 gemeenten omvat, zie ik veel van het zuidoostelijk deel van onze provincie. Als geboren Arnhemse en jarenlang in het West Brabantse gewoond hebbende, val ik van de ene verbazing in de andere.

 

Allereerst door het prachtige gebied waarin jullie mogen wonen. Als je er zelf in woont, zie je vaak de schoonheid ervan niet meer; de soms nog authentieke dorpspleinen met een kerk en een café, de uitgestrekte bossen, heide en vennen, de mooie gevels en noem maar op. Maar naast deze fysieke kenmerken van dit schitterend gebied is er ook een geschiedenis te vertellen.

 

- Want wist u dat Budel aan de bakermat staat van het gispverband? In 1851 uitgevonden door Antonius Mathijsen, een militair geneeskundige. Als je Budel binnenrijdt zie je een gedenkteken naast de rotonde staan. Toen ik hier kwam, heb ik een extra rondje gereden om te lezen wat er stond.

 

GedenktekenGedenkteken in Budel

 

 

- En wist u dat ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld gaat over Deurne: de plaats waar Friso Wiegersma, de vriend van Wim heeft gewoond? Het tuinpad van mijn vader loopt nog steeds langs het ouderlijk huis van Friso.

 

Ik vervolg mijn ontdekkingstocht door dit mooie gebied en zal niet nalaten jullie op de hoogte te houden van de verrassingen die dit voor mij oplevert!!

 

Ans Leloux,
Netwerkregisseur Detailhandel en Bedrijventerreinen.

 

ans 300x450

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn