Blog

Prijsuitreiking Reflection Day Veldhoven

reflection day 800x510

Vandaag was weer zo’n dag die je als krenten in de pap kunt beschouwen. Ik mocht als regionaal verkeerskundig coördinator aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van Reflection Day in Veldhoven. Reflection Day is een speciaal project dat hier in Zuidoost-Brabant in de Metropoolregio Eindhoven al enkele jaren met groot succes draait. Het draait om zichtbaar zijn in het verkeer. Kinderen wordt geleerd niet alleen hun fietsverlichting aan te doen als ze gaan fietsen, maar om ook reflecterend materiaal aan te trekken. Reflectie dus, en het project heet Reflection Day.

Als de kinderen het nut van reflectie is bijgebracht start vervolgens een competitie: wie laat zich het vaakst flitsen buiten de hekken van de school? In het donker moet je namelijk flitsen om een mooie foto buiten op straat te maken. Fietst iemand met reflectiemateriaal aan, dan geeft zo’n flits een mooi effect.

reflection day 3 300x400

Prijs

Vanmiddag kregen vijf Veldhovense kinderen van wethouder Nicole Ramaekers, tevens regionaal verkeersveiligheidsambassadeur in Zuidoost-Brabant, een prijs. Dit kregen ze omdat ze in Veldhoven het vaakst of het mooist geflitst waren in de afgelopen wintermaanden. Knettertrots waren ze. Hun ouders, grootouders, leerkrachten, de wethouder, en de projectleiding trouwens ook.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het vergroten van de verkeersveiligheid. Zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer! Want als je gezien wordt, is een ongeluk verder weg.

Geweldig toch?

Pieter Goossens,

GGA Coördinator.

Pieter 300 x 450

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht