Blog

Verkeer in de regio

Met trots presenteer ik het boekwerk met de resultaten van het Regionaal UitvoeringsProgramma (RUP) 2016. Het RUP 2016 is eind 2015 met veel stoom en kokend water opgesteld. De 21 gemeenten hebben er toen hard aan gewerkt en uiteindelijk is het unaniem vastgesteld! Dat was al een goed resultaat.

Het RUP 2016 staat boordevol projecten op het gebied van verkeer en vervoer, verspreid over alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Met zowel voor ruim vier miljoen euro aan infrastructurele projecten, als voor ruim een miljoen euro aan mensgerichte projecten.

reflection day 800x510

Reflection DayDe projecten gaan over basisscholen die meedoen aan het Brabants VerkeersveiligheidsLabel, en middelbare scholen die meedoen aan Totally Traffic. Veilige en comfortabele fietspaden, toegankelijke bushaltes, maatregelen in het kader van Duurzaam Veilig Verkeer, maar ook over doorstromingsmaatregelen. Maatregelen die te maken hebben met alle modaliteiten en op basis van provinciaal, regionaal en lokaal beleid. En al die projecten zijn ook echt gerealiseerd!

GGA boek 2016 181x143

Het zijn goede resultaten die de gemeenten gezamenlijk in 2016 hebben geboekt om de regio leefbaar, bereikbaar, en verkeersveilig te houden.

Aandacht voor verkeersveiligheid blijft nodig!

Met betrekking tot deze verkeersveiligheid: in Zuidoost-Brabant, in de Metropoolregio Eindhoven, waren vorig jaar meer dan 700 gewonden en meer dan 20 doden in het verkeer te betreuren. De verkeersveiligheid neemt hiermee in onze regio helaas af. Onder de jongeren, in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar, valt bijna een derde van de slachtoffers. De helft van de verkeersslachtoffers is voetganger, fietser of bromfietser. En op 60 km/uur wegen rijden we toch echt te hard. We hebben dus meer dan redenen genoeg om ons te blijven inzetten voor leefbaarheid, bereikbaarheid, maar bovenal de verkeersveiligheid.

Pieter Goossens

GGA coördinator

Pieter 300 x 450

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht