Blog

Verbonden partijen écht verbonden

Afgelopen dagen hebben we met zijn allen Kerst gevierd. Hopelijk heeft iedereen het gezellig gehad. De een houdt het simpel, de ander pakt flink uit. Alles kan.

Ieder jaar opnieuw vragen we onszelf af hoe we die beide Kerstdagen een beetje leuk doorkomen. De meesten van ons zoeken juist dan de gezelligheid op van de familie. Samen aan het diner, met een wijntje gezellig bijpraten, spelletjes doen: het voelt allemaal heel eigen en vertrouwd. Ik weet ook wel, niet iedereen zit ieder jaar te wachten op deze 'verplichting' (en sommigen zijn vlak voor Kerst nog naarstig op zoek naar uitvluchten) maar -eerlijk is eerlijk- we kennen allemaal die unieke onderlinge familieband. En die mogen we best koesteren!

De Metropoolregio Eindhoven is er voor en door de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Daarin zijn we niet uniek: er zijn in deze regio meer organisaties actief voor de 21 gemeenten. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en de GGD Zuidoost-Brabant en daarnaast de Waterschappen De Dommel en Aa en Maas. Vanuit onze taakstelling en werkgebied zou je kunnen zeggen dat we allemaal behoren tot dezelfde familie. Best gek dat we in de praktijk elkaar weinig ontmoeten en al helemaal zelden allemaal aan één tafel zitten.

Toch hebben in de afgelopen maanden deze organisaties elkaar gevonden. En wel rond het thema Omgevingswet. Voor mij en vele anderen een nieuw dossier. Samen met vertegenwoordigers van de verbonden partijen en gemeenten heb ik me gebogen over de vraag: wat betekent de Omgevingswet nou voor gemeenten en hoe trekken we daar gezamenlijk in op? De verbonden partijen vinden het belangrijk om daarbij van elkaar te weten wat er speelt en welke adviezen er aan gemeenten gegeven worden zodat deze op elkaar kunnen worden afgestemd. Afgesproken is dat we elkaar op dit thema blijven treffen om samen met gemeenten hierin stappen te zetten. Deze samenwerking wordt aangehaakt aan de Werkplaats Strategie Ruimte.

De verbonden partijen als één grote familie met ieder zijn eigen achtergrond en aandachtsgebied maar wel samen een hechte club.

Mooie kerstgedachte toch?

Chantal van den Eijnden
Chantal van den Eijnden
Procesmanager Landelijk Gebied 040-2594682 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht