Blog

Val op met je fiets

Verkeersveiligheid in de regio: val op met je fiets

Het valt mij op dat wij als Metropoolregio Eindhoven de campagne 'Ik val op' ondersteunen en faciliteren. Dat doen wij door de provincie Noord-Brabant in staat te stellen deze campagne te subsidiëren vanuit 'Nul Verkeersdoden Brabant'.

Veel afdelingen van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond zetten zich in om de fietsverlichting te controleren op scholen, in winkelcentra en bij sportclubs. Met een beetje ondersteuning en een beetje faciliteren bereiken we een groot publiek met een actie die licht geeft in de duisternis.

In de 21 gemeenten van Zuidoost-Brabant biedt Veilig Verkeer Nederland dit najaar weer VVN-Actiepakketten Fietslicht aan. Voor degenen die meedoen, is het gratis, want VVN doet het in opdracht van de Metropoolregio Eindhoven. In de pakketten zitten alle tips en materialen om een fietsverlichtingsactie te starten.

20200615 Afb bij blog val op met je fiets 5 december 2016 jpg

Op mijn fiets ben ik in de ochtend en avond zonder verlichting, en zonder reflectiemateriaal, nauwelijks zichtbaar. Als het regent ben ik zelfs volkómen onzichtbaar. Pas als we automobilist worden, zijn we ons daarvan bewust.

Dat is iets dat ik vaak hoor, en zelf ook altijd heb gezegd. Soms zelfs vloekend achter het stuur: hoe kan een automobilist rekening houden met mij als fietser, als hij mij niet ziet?!

Het antwoord is dodelijk simpel: niet!

Helaas is dit vaak letterlijk zo.

Daarom: Val op met je fiets, en zet voor- en achterlicht aan!

Pieter Goossens,
GGA Coördinator.

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht