Blog

Transitie Landelijk Gebied in volle gang

Dat de transitie van het buitengebied in volle gang is, is allang bekend. Sinds een jaar is het ook een thema dat we oppakken op de schaal van de 21 samenwerkende gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven.

20190606 foto 1 bij blog PG Po Ho TLG vierkant

Vier keer per jaar komen de 21 wethouders, die zich bezig houden met de Transitie Landelijk Gebied bij elkaar. Ze doen dat vanuit economisch perspectief, of vanuit ruimtelijk of ecologisch perspectief, en soms is het om een verbinding te leggen tussen het landelijk en stedelijk gebied. Maar wel telkens op een inspirerende locatie die relevant is voor het thema.

Op 6 juni jongstleden kwamen de wethouders elkaar tegen in de Rooftop op Strijp-T in Eindhoven. Met een prachtig uitzicht op stad en regio.

20190606 foto 2 bij blog PG poho TLG vierkant

Tijdens dit overleg is onder meer gewerkt aan het Werkprogramma 2020 en aan het streefbeeld van het landelijk gebied in de Metropoolregio Eindhoven. Het streefbeeld is nodig omdat het een nieuw toekomstperspectief voor het buitengebied geeft. Het is een regionale stip aan de horizon.

20190606 foto 3 Poho TLG bij blog PG

Door letterlijk de regio op de kaart te zetten, en samen op die kaart te gaan staan, zijn in een werkvorm tal van richtinggevende uitspraken gedaan, waarmee we het streefbeeld gaan vullen. Daarmee is ook het regionale thema Transitie Landelijk Gebied intussen in volle vaart van start.

Pieter Goossens
Pieter Goossens
Procesmanager 040-2594658 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht