Blog

Kleine moeite, groot plezier!

Soms kan ik van een klein berichtje enorm vrolijk worden. Zoals van het mailtje dat ik deze week ontving van een bedrijf aan wie we een subsidie uit het Stimuleringsfonds hebben toegekend. Zij stuurden mij een concept persbericht, waarin zij nadrukkelijk onze bijdrage aan hun samenwerkingsproject vermeldden. Dat zijn de dingen waar ik vrolijk van word!

foto Brabant Engineering (003) 300x215

In onze voorwaarden bij de beschikkingen uit het Stimuleringsfonds is nadrukkelijk opgenomen dat partijen in hun communicatie over projecten ook moeten vermelden dat ze een bijdrage van de Metropoolregio Eindhoven hebben ontvangen. Dat werkt twee kanten in: enerzijds helpt het ons om naar onze achterban te laten zien wat voor mooie en nuttige projecten we financieren vanuit het Stimuleringsfonds en helpt het ons in het versterken van onze naamsbekendheid, maar anderzijds is het ook voor de partners in een project interessant. Als je project namelijk de toets van onze Adviesgroep weet te doorstaan, zegt dat ook iets goeds over je project. Een kwaliteitskeurmerk wil ik het niet noemen, maar je mag er toch trots op zijn als de regio voldoende vertrouwen in je project heeft om het te ondersteunen.

Helaas (of gelukkig?) merken we in de praktijk dat de aandacht van projecttrekkers vaak naar de inhoud van het project uitgaat en dat communicatie over het project – en al helemaal over onze bijdrage daaraan – een ondergeschoven kindje is. Begrijpelijk natuurlijk, maar wel een gemiste kans voor beide partijen.

tweet 23 febr 300x200

Daarom word ik zo gelukkig van ondernemers en projectpartners die wél stilstaan bij de waarde van goede communicatie. En het mooie is: hun aantal is groeiende! Wij proberen ook zelf nadrukkelijk die projecten in de spotlights te zetten: via Twitter, LinkedIn, onze nieuwsbrief en nu ook eens een keertje hier in dit blog. Dus langs deze weg, eerst en vooral hulde voor de projecttrekkers die onze bijdrage netjes vermelden als ze over hun project communiceren, maar ook een oproep aan alle volgers van onze social media-kanalen: verspreid dit soort mooie berichten naar hartenlust, daar worden we allemaal beter van.

Maikel Denissen,

Netwerkregisseur Investeringsfondsen.

Maikel 300 x 450

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht