Blog

RUP in kerstsfeer

Ik vind het fijn om te kunnen melden dat het RUP afgelopen maandag definitief is gemaakt. RUP betekent trouwens: Regionaal UitvoeringsProgramma 2017 Zuidoost-Brabant. Het is voor subsidiering van projecten en activiteiten in onze regio op het gebied van bereikbaarheid, verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid. Denk hierbij aan fietspaden, plateaus, bushaltes, voorrang op rotondes, verkeerslichten, fietstelpalen, en verkeersveiligheidsacties enzovoort.

Het gaat om een subsidiebedrag van ongeveer 4,4 miljoen euro van de provincie aan onze 21 gemeenten, bestaande uit 3,6 miljoen euro voor veranderingen in de infrastructuur en 8 ton aan maatregelen gericht op gedragsverandering.

20200615 Afb bij blog RUP in kerstsfeer 20 november 2016 Poho Mobiliteit en Innovatie 21 november 2016

Op maandag 21 november 2016 zaten alle betrokken bestuurders bijeen. Het was geweldig om te zien dat we voltallig waren. Iedereen was er en unaniem stemde men met het RUP in. Vanzelfsprekend, want het is door alle ambtelijke vertegenwoordigers in onze regio vanaf de zomer, in een gedegen en intensief traject, voorbereid.

Zo'n RUP is als het bereiden van het jaarlijks kerstdiner. Na een hele lange voorbereidingstijd wordt het in een mum van tijd verorberd. Rekening houdend met de allergie van de neefjes, het vegetarisch zijn van het nichtje, het niet naast elkaar laten zitten van die en die, passend binnen het budget, kerstachtige gerechten, en vooral op tijd klaar zijn.

En dat is gelukt!

Pieter Goossens
Pieter Goossens
Procesmanager 040-2594658 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht