Blog

Eerste Ontwikkeldag in Zuidoost-Brabant

Intussen is het al weer een week geleden dat in de zalen van het Techniekhuis te Veldhoven de eerste echte Zuidoost-Brabantse Ontwikkeldag werd gehouden. Daar kwamen op 12 juni de provinciale en gemeentelijke bestuurders bij elkaar die zich in hun dagelijks leven bezig houden met Ruimte en met Mobiliteit.

Tijdens de regionale ontwikkeldagen willen de provinciale bestuurders samen met gemeentelijke bestuurders afspraken maken over gezamenlijke lobbyactiviteiten, onderzoeken of pilots/experimenten, maar ook over investeren in maatregelen.

Het gaat hierbij trouwens om de Integrale Strategie Ruimte, en ook om onderwerpen uit de Bereikbaarheidsagenda, en om alles wat daar tussenin zit. Want tijdens zo’n Ontwikkeldag bespreken we integrale onderwerpen binnen de Metropoolregio Eindhoven.

velocity pieter 13 juni

Waar het in andere regio’s in de provincie Noord-Brabant nodig was om een hele dag te reserveren, konden onze bestuurders het makkelijk in een middag gedaan krijgen. Want de Metropoolregio Eindhoven heeft met alle regionale plannen, activiteiten en afspraken het eigenlijk al heel goed voor elkaar. Zo bleek tenminste tijdens de ontwikkeldag. Want er was voor gekozen om met een soort veiling alle plannen, activiteiten en afspraken na te lopen, en ze konden zo’n beetje allemaal geruisloos afgehamerd worden. Een waar compliment voor de bestuurders in onze regio.

De Ontwikkeldagen zijn ook bedacht om een andere manier van samenwerken dan voorheen te organiseren. Het wij-zij gevoel wil men doorbreken met de bedoeling meer samen op te trekken en de opgaven meer samen ter hand te nemen. Dat is toch een mooi streven!

In het vervolg zullen er vaker Ontwikkeldagen worden georganiseerd.

Pieter Goossens

GGA coördinator

Pieter 300 x 450

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht