Blog

Keuzestress......

De kerstdagen naderen met rasse schreden. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor het opmaken van allerlei lijstjes en rangschikkingen. Sinds kort ben ik als radioluisteraar overgestapt van 3FM naar Radio 2 en daar is het natuurlijk weer tijd voor de Top2000. Ik hoor op de radio de laatste dagen dan ook regelmatig mensen klagen over keuzestress omdat zij niet kunnen kiezen welke 35 platen de allerbeste zijn om te nomineren voor de Top2000.

Afb bij Blog Keuzestress top2000 logo 5 december 2016

Zelf heb ik de afgelopen weken last gehad van een iets andere keuzestress. Ook ik heb weer een lijstje mogen opmaken: het rangschikkingsvoorstel voor de ingediende aanvragen bij het Stimuleringsfonds. Met het Stimuleringsfonds financieren wij als Metropoolregio Eindhoven innovatieve samenwerkingsprojecten die bijdragen aan de economische ontwikkeling van onze regio. We werken daarin met een tendersysteem, wat betekent dat we aanvragen zo objectief mogelijk met elkaar vergelijken. Mijn taak is om een eerste rangschikkingsvoorstel te maken voor de externe adviesgroep die ons Dagelijks Bestuur daarover adviseert. Met 50 ingediende aanvragen die binnen enkele weken geanalyseerd en van een advies voorzien moeten worden, levert ook dat behoorlijk wat keuzestress op!

En het is niet alleen kiezen wat moet gebeuren, maar ook zorgen dat dossiers volledig zijn, me inhoudelijk in de aanvragen verdiepen zodat ik begrijp waar projecten over gaan, adviesformulieren en scorelijsten maken en zorgen dat alles moet toch nog enigszins op tijd klaar is, om de gewaardeerde leden van onze adviesgroep ook nog even de tijd te gunnen om zich een oordeel te kunnen vormen.

20200615 Afb 2 bij blog Keuzestress 5 december 2016

Op vrijdag 2 december sluiten de stembussen voor de Top2000. Toevalligerwijs is dat ook de dag waarop onze adviesgroep vergadert om het definitieve rangschikkingsvoorstel voor ons Dagelijks Bestuur op te maken. Het voorbereidende werk daarvoor is inmiddels klaar, maar mijn 35 liedjes voor de Top2000 heb ik nog niet uitgezocht. Een klein beetje keuzestress blijft er dus nog.

Maakt u zich over mijn geestelijke gezondheid echter geen zorgen, want zoals al gezegd: de kerstdagen naderen met rasse schreden! En als ik u nog een stemadvies voor de Top2000 mag meegeven: in het jaar van zijn overlijden mag Purple Rain van Prince voor mij op nummer 1!

Maikel Denissen
Maikel Denissen
Procesmanager Economie 040 2594598 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht