Blog

Een onorthodoxe vernieuwende aanpak

Wat maakt de arbeidsmarktregio Helmond - De Peel toch zo fascinerend? Zolang ik in de Metropoolregio Eindhoven werk - en dat is al 25 jaar - weten ze heel goed de verbinding met het bedrijfsleven te organiseren. Niet eerst in een notitie alle colleges met handtekeningen vastleggen. Nee, gewoon op grond van een globaal stukje, met de benen op tafel met de stakeholders praten, de werkgevers voorop.

Maar het ligt ook aan het bedrijfsleven in Helmond: veel betrokkenheid vanuit een aantal boegbeelden die het bedrijfsleven echt vertegenwoordigen. Dit zijn vaak familiebedrijven, met directeur/grootaandeelhouders, betrokken bij de regio en bereid daar tijd in te steken. Mensen als Frans Huijbregts, Philip van Esch, Wim Kuijpers, William Pijnenburg en Joost Eijsbouts. Zij werken met hun HRM-mensen al jaren samen in het Werkgeversplein Regio Helmond

De afgelopen week hebben ze gezamenlijk een nieuwe stap gezet.

Het Werkplein Regio Helmond, het Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep hebben de krachten gebundeld en zijn per 1 oktober 2016 opgegaan in een nieuwe organisatie. Senzer is de naam van het nieuwe werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. De naam is op 1 oktober feestelijk onthuld tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Lavans Stadion van Helmond Sport.

20200617 Afb bij blog unorthodox vernieuwende aanpak 12 oktober 2016

Op de foto zie je de drie founding fathers , Frans Huijbregts namens de werkgevers, René Walenberg namens het SW bedrijf Atlant en Jos van Bree namens de samenwerkende gemeenten.

Gefeliciteerd met deze bij mijn weten unieke publiek-private samenwerking, ga zo door met jullie onorthodoxe vernieuwende aanpak!

Paul van Leeuwen,
Netwerkregisseur Arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht