Blog

Metropoolregio Eindhoven en de Dutch Designweek

De leukste anderhalve week van het jaar in Eindhoven is weer voorbij. De stad barstte bijna uit zijn voegen van plezier, kennisdeling en uitvinders-buzz, maar ook van de mensen: de Dutch Design Week trekt ieder jaar meer volk.

Zo’n week brengt veel bijeenkomsten met zich mee: er wordt wat ‘af-overlegd’ tussen organisatie en deelnemers, organisatie en pers, enz. enz. en dus zagen wij, ‘the Metropolitans’ onze kans schoon een bijeenkomst voor ‘onze’ ambtenaren tussen al die bijeenkomsten te frummelen.

Dat ‘onze’ staat een beetje bezitterig, ik heb het voorzichtigheidshalve maar even tussen aanhalingstekens gezet; ze zijn natuurlijk niet van ons, ze zijn – hoogstens een beetje - van de gemeenten die samen de Metropoolregio Eindhoven vormen. En voor de rest zijn ze vooral van zichzelf…

Het hele jaar door hebben we vergaderingen met de ambtenaren van de gemeenten, we bereiden met elkaar de vergaderingen van de bestuurders voor en geven uitvoering aan de taken waar we overeenstemming over bereikt hebben.

Dat doen we aan de hand van het jaarlijks op te stellen Werkprogramma; de jaartallen van dat Werkprogramma schuiven steeds een jaartje op: dit jaar gaat het over het ‘Werkprogramma 2018’: wat gaan we volgend jaar doen en hoe, en hoever zijn we in 2017 gekomen met allerlei taken.

20200810 afb1 bij MREEDDDW

Directeur Jannet Wiggers opende en vertelde de groep waar Metropoolregio Eindhoven staat in deze woelige tijden van evaluatie, aanstaande verkiezingen en - voor sommige gemeenten - politiek lastige tijden.

Daarna gaf collega Thomas Voncken kort inzicht in waar we zijn met de verschillende projecten.
Als je het zo naast elkaar gerangschikt ziet staan is het best een indrukwekkend rijtje. Pfoe, we werken ons allemaal een slag in de rondte af en toe.

Daarna vertrokken we voor een korte rondleiding langs een paar projecten van de Dutch Designweek. De tijd was veel te kort om echt diep op dingen in te gaan, hetgeen bij mij tot de verzuchting leidde: we gaan het volgend jaar wéér doen, maar dan langer en met een werksessie eraan gekoppeld.

De koppeling met de Dutch Designweek blijft wat ons betreft: je krijgt energie van de buzz die er heerst tijdens die week.

20200810 afb2 bij MREEDDDW

Mijn visie op de mensheid (die normaliter niet heel vrolijk is) knapt tijdens zo'n week altijd erg op: ondanks alle ellende, gedonder en milieu-problematiek is dit nog steeds een prachtige wereld en jonge mensen zijn er zuiniger op dan wij allen denken. Als er ook maar een klein beetje van die buzz is overgesprongen op de collega's uit de regio is dat al heel fijn!

Dus: tot volgend jaar, collega's uit de regio. Komt dan allen!

Marlies Geurts
Marlies Geurts
Medewerker Ondersteuning 040-2594520 / 620 email hidden; JavaScript is required

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht