Bijeenkomst colleges en raden 4 juli 2018

Geacht college of raadslid,

 

Elkaar kennen en weten te vinden zijn belangrijke voorwaarden voor een succesvolle samenwerking. Daarom nodigen we u graag uit voor een kennismakingsbijeenkomst op woensdag 4 juli van 19.00 tot 22.00 uur in het Philips-stadion in Eindhoven. U gaat niet alleen kennismaken met elkaar, maar ook met de belangrijke regionale thema’s: economie, mobiliteit, energietransitie, transitie landelijk gebied en de bijbehorende bestuursstructuur. Dit zijn de bouwstenen van de nieuwe Samenwerkingsagenda. Daarom willen we graag met u van gedachten wisselen over deze bouwstenen. 

 

Het programma:

 

19.00 uur:

We ontvangen u graag in het PSV-Stadion op de 1e etage, zaal ‘Ralf Edstrom’

19.15 uur:

Welkom en kennismaking door Elly Blanksma

19.30 uur:

Toon Gerbrands, Algemeen directeur PSV, maakt de vergelijking tussen sport en samenwerken. Welke inzichten levert dat op?

19.45 uur:

John Jorritsma over de kracht van samenwerken in de Metropoolregio Eindhoven

19.55 uur:

Naar de tribune op de 3e etage.

20.15 uur:

Gesprekstafels over de thema’s uit het samenwerkingsakkoord (in deelgroepen) 3e etage, zaal ‘Willy van der Kuylen’

21.15 uur:

Quiz over de regio inclusief borrel

22.00 uur:

Einde

 

Praktische informatie
U kunt via de hoofdingang (nummer 8) het stadion binnen, aan de Frederiklaan 10a. Mocht u met de auto komen, dan kunt u gebruik maken van parkeergarage “Philips Stadion”, ingang van de garage is aan de Anton Philipslaan. Na afloop ontvangt u een uitrijkaart. 

 

Na de zomer; nieuwe Samenwerkingsagenda

Samen maken we een nieuwe Samenwerkingsagenda. In de Samenwerkingsagenda beschrijven we wat we de komende jaren samen gaan doen, hoe we gaan samenwerken en wat we willen bereiken. Op 4 juli praten we voor de eerste keer over de bouwstenen van de nieuwe Samenwerkingsagenda, en we sturen u deze na de bijeenkomst ook toe. Zodat u na de zomervakantie in lokale, subregionale en regionale bijeenkomsten de bouwstenen inhoudelijk kunt gaan bespreken. In de loop van 2018 wordt de Samenwerkingsagenda steeds concreter, en eind 2018 wordt deze formeel aan de 21 gemeenteraden voorgelegd.

 

Ambitiedocument ‘De slagvaardige regio’ als basis

Voor het opstellen van de nieuwe Samenwerkingsagenda beginnen we niet helemaal vanaf nul. Begin dit jaar is in het kader van de ‘Update Metropoolregio Eindhoven’ samen met de colleges en raden een ambitiedocument opgesteld en vastgesteld door het Algemeen Bestuur op 20 maart. Dit document is de basis voor de nieuwe Samenwerkingsagenda. Als u meer wilt weten over het ambitiedocument, lees dan dit artikel op onze website. Of bekijk het korte filmpje waarin het ambitiedocument wordt toegelicht.

Data informatie:

4 juli 2018 | 19:00 - 22:00
    Naar overzicht

    Delen

    FacebookTwitterLinkedIn