Themabijeenkomst 'Leegstand in de Metropoolregio Eindhoven'

Leegstand van  kantoren, winkels, agrarische bedrijven, maatschappelijk vastgoed, kerken en kloosters heeft volop de aandacht en staat op verschillende agenda’s. De cijfers liegen er niet om; in de provincie Noord-Brabant staat veel leeg, zie de cijfers van leegstand in Brabant. Maar hoe zit dat precies in de Metropoolregio Eindhoven? Wat wordt er op dit moment door de gemeenten al gedaan om leegstand te bestrijden? Worden er relaties gelegd tussen de verschillende sectoren? Is er vraag naar verdere samenwerking tussen de gemeenten in de regio? Waar is behoefte aan bij het zoeken naar een oplossing voor de problematiek? Hoe kunnen de Metropoolregio Eindhoven en de provincie daarbij helpen? We willen tijdens de bijeenkomst vooral aandacht schenken aan deze vragen.

 

De bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. We nodigen gemeenteambtenaren uit van economie en ruimte. Mochten andere collega’s willen aansluiten dan zijn ze van harte welkom. Graag aanmelden vóór 11 september 2017, via dit aanmeldformulier.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

9.30 uur

Opening en voorstelronde door dagvoorzitter Ans Leloux

9.40 uur

Introductie Brabantse Aanpak Leegstand en de problematiek in de Metropoolregio Eindhoven door Saskia van Eenbergen, programmamanager Leegstand Provincie

 

 

10.00 uur

Inventarisatie aan de hand van drie vragen:

a) Wat zijn de problemen en dilemma’s;

b) Wat is nodig aan kennis, experimenten, instrumentarium voor aanpak leegstand

c) Welke rol kunnen gemeenten in de regio spelen en wat verwacht men van de provincie?

11.00 uur

Pauze

11.15 uur

Plenaire terugkoppeling

11.45 uur

Afronding en vervolgafspraken

12.00 uur

Sluiting van de bijeenkomst

Data informatie:

26 september 2017 | 09:30 - 12:00
    Naar overzicht

    Delen

    FacebookTwitterLinkedIn