Woord van de vicevoorzitter van de Raadstafel21: De werkplaatsen op stoom

Als Raadstafel21 zijn we onlangs bijgepraat over de Regionale Ruimtelijke Strategie, de Regionale Agenda Wonen en de gesprekstafel Duurzaamheid. Onderwerpen die ook terugkomen tijdens de raadsledenbijeenkomst van 5 april a.s. Het belooft een volle agenda te worden, maar dat doet goed. Het is namelijk het resultaat van de werkplaatsen en wat we samen als regio weten te bereiken, dat ons als regio succesvol maakt. Zoals we ook kunnen teruglezen in het Werkprogramma 2017 zitten ook de andere werkplaatsen niet stil. Er gebeurt dus heel wat binnen onze regio. 

 

Daarbij wil ik ook de evaluatie van Berenschot niet onvermeld laten. Afgelopen weken zijn al verschillende gesprekken gevoerd en zijn er regionale bijeenkomsten gehouden met de gemeenteraden. Persoonlijk denk ik dat tijdens deze bijeenkomsten veel nuttige signalen zijn opgehaald. Uiteraard mogen we daarbij onze ogen niet sluiten voor de kritische noten. Voornamelijk op de thema's communicatie en het tijdig betrekken van de gemeenteraden. 

 

De communicatie vormt ook meteen een lastig thema dat we ook regelmatig bespreken tijdens de Raadstafel21. Want dit punt lijkt met het verzenden van meer stukken, meer nieuwsbrieven of het organiseren van meer bijeenkomsten in de toch al vaak overvolle agenda's van raadsleden niet te zijn opgelost. In dit kader hebben we als Raadstafel21 de werkplaatsen onlangs nog een stappenplan aangeboden. De daarin opgenomen tips en uitgangspunten zijn een handreiking hoe wij vanuit onze functie als raadsleden denken dat raden zo optimaal mogelijk aangehaakt blijven. Wij hopen als Raadstafel21 dan ook dat de werkplaatsen deze stappen ter harte nemen en inpassen in het proces. 

 

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar de resultaten van de evaluatie. Want wat daar ook uitkomt, ik ben ervan overtuigd dat het de structuur en het proces alleen maar zal verbeteren. Dat we met de regio willen samenwerken en dat we met deze samenwerking stappen willen zetten, dat blijkt ook wel uit de verschillende raadsbijeenkomsten. Met deze positieve insteek sluit ik graag af en ik hoop u te zien bij de raadsledenbijeenkomst van 5 april a.s.

 

Gaby van den Waardenburg, vicevoorzitter Raadstafel21

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn