Witboek Raadstafel21 gepresenteerd tijdens Raadsledenbijeenkomst

Meer dan 100 raadsleden en andere geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de Raadsledenbijeenkomst van 6 april jl. Namens het Dagelijks Bestuur heette Anton van Aert hen welkom en Ton Dijkmans presenteerde de Raadstafel21: wat is die raadstafel nu eigenlijk en -zeker ook- wat is het niet?

 

In dat kader heeft de Raadstafel21 het witboek “Met raad en daad samenwerken in de regio” opgesteld. Daarin worden de rol en de werkwijze van de Raadstafel21 beschreven. Als voorzitter van de Raadstafel21 heeft Ton het eerste exemplaar van het witboek aangeboden aan Anton van Aert. Inmiddels is het witboek ook aangeboden aan alle raadsleden, griffiers en colleges van de 21 regiogemeenten.

Ton benadrukt dat het witboek niet in beton gegoten is: “Met de Raadstafel21 zijn we in deze regio een experiment aan gegaan. We moeten samen uitproberen wat de beste manier van werken is. Het doel blijft echter overeind staan: de betrokkenheid van raadsleden bij de Metropoolregio Eindhoven versterken.”   

 

Wat zijn de plannen van de werkplaatsen in 2016?

Na het verhaal van de Raadstafel21 werden de plannen van de werkplaatsen voor 2016 gepresenteerd. Die zijn door de bestuurlijke trekkers vastgelegd in een werkprogramma. Anton van Aert legde ook waarom duurzaamheid en zorg (sociaal domein) geen onderdeel uitmaken van dat werkprogramma. Voor het sociaal domein wordt op dit moment een voorstel ontwikkeld voor hernieuwde samenwerking. Duurzaamheid wordt benaderd als een rode draad door de verschillende thema’s van de werkplaatsen heen.

 

Via dit filmpje werd aan de aanwezigen een korte samenvatting van de plannen van de werkplaatsen in 2016 getoond. Hierna kregen de raadsleden de mogelijkheid om nog enkele kritische vragen te stellen aan de bestuurlijke trekkers en/of ambtelijke ondersteuners over de plannen van de werkplaatsen.

 

Workshops

De aanwezigen zijn vervolgens in twee groepen uiteen gegaan. Klik hier voor het verslag over de workshop Integrale Ruimtelijke Strategie. Een weergave van het gedeelte over de Bereikbaarheidsagenda kunt u hier vinden.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn