Werkprogramma 2016

De bestuurlijk trekkers van de werkplaatsen van de Metropoolregio Eindhoven hebben voor 2016 een Werkprogramma opgesteld. Er is hierin een verdiepingsslag gemaakt van de resultaten en opgaven in de werkplaatsen. Hiermee geeft het Werkprogramma een totaalprogramma voor de bestuurlijke samenwerking van de Metropoolregio Eindhoven voor 2016.

 

In onze Regionale Agenda 2015-2018 is de focus gelegd op de thema’s economie, ruimte en mobiliteit. Binnen die thema’s werken we aan het verbeteren van het vestigingsklimaat in onze regio. Voor 2016 worden deze thema’s opgepakt in zes ‘werkplaatsen’:

1   economische strategie

2   arbeidsmarkt

3   werklocaties

4   strategie ruimte

5   strategie mobiliteit en innovatie

6   wonen.

 

De werkplaatsen werken, onder leiding van een bestuurlijk trekker, aan het voorbereiden en uitwerken van vastgestelde opgaven. De werkplaatsen bestaan uit een diversiteit aan leden die zich verbinden aan de opgave/vraagstuk, aan de oplossingsrichting en het resultaat van de werkplaats. Hiervoor brengen ze hun kennis, tijd, netwerk en denkkracht in. De opdrachten aan de werkplaatsen leiden tot concrete afspraken, programma’s of convenanten, die worden belegd bij de partners. Er worden dus geen besluiten genomen in de werkplaatsen. De besluitvorming over inhoudelijke thema’s gebeurt door de gemeenten zelf. In dit Werkprogramma zijn de opgaven en resultaten van de zes werkplaatsen voor 2016 verder uitgewerkt.

 

Bekijk hier een kort filmpje over het werkprogramma 2016:

 

 

Lees hier het complete Werkprogramma 2016. Voor meer informatie over het Werkprogramma kunt u contact opnemen met Barbara Marcus: ... of 040 - 259 45 58.

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn