Warme en inspirerende bijeenkomst in het PSV-stadion

Warm was het, erg warm op 4 juli, maar gelukkig was het warm in meerdere zinnen van het woord…

 

Vanaf een uur of zes druppelden ze binnen: veel, heel veel raadsleden en bestuurders uit de Metropoolregio Eindhoven. Voor velen een nieuw soort bijeenkomst, voor een deel van de groep weerzien met oude bekenden: de verkiezingen van 21 maart 2018 veranderden de samenstelling van colleges en raden in het hele land, dus ook in onze regio.

 

Het werd ondanks tropische temperaturen,  een frisse en inspirerende bijeenkomst. Goeie zet was het om Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV te vragen zijn visie op samenwerking en succes met de nieuwe groep te delen. En ook burgemeester Jorritsma van Eindhoven had goed nieuws: hij was net op tijd terug uit een al even warm Den Haag  om het goede nieuws over de Regiodeal te kunnen delen.

 

20180704 tribunefoto1Aan de blijdschap werd uiting gegeven door een foto op de tribunes van kampioen-PSV: met zijn allen in de juichstand.

 

 

 

foto5 MGNa het maken van de foto waren er kennismakings-discussies in de Willy van der Kuijlen-zaal. Over de 4 nieuwe thema’s (Energietransitie, Transitie Landelijk Gebied, Economie en Mobiliteit) van de Metropoolregio werd van gedachten gewisseld. Het leverde mooie gesprekken en inzichten op en zo leerden nieuwe raadsleden en wethouders elkaar beter kennen.

Onnodig te zeggen dat het bier tijdens de slotborrel het meest bestelde drankje was. En verdiend ook, na zo’n middag en avond!

Bouwen aan een nieuw Samenwerkingsakkoord

Na de zomer gaan we met elkaar bouwen aan een nieuw Samenwerkingsakkoord 2019-2022. Daarom is in juli de Bouwstenennotitie 'Bouwstenen voor een effectieve samenwerking' aan de 21 gemeenten gestuurd. Wilt u meer weten over dit proces? Lees dan de flyer 'samen werken aan het Samenwerkingsakkoord 2019-2022'.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn