Voorwoord vicevoorzitter van de Raadstafel21: Aankomende gemeenteraadsverkiezingen

Over enkele maanden zullen de gemeenteraadsverkiezingen alweer plaatsvinden. Niet alleen zorgt dit voor wisselingen in de gemeenteraden, maar ook bij de Metropoolregio Eindhoven en de Raadstafel21. Nieuwe bestuurders en raadsleden zullen aantreden en het stokje van hun voorgangers overnemen.


De afgelopen twee jaar hebben van iedere gemeente twee raadsleden zich ingezet voor de Raadstafel21. Deze raadsleden zijn de 'voelsprieten' van de gemeenteraden naar de Metropoolregio Eindhoven en vice versa. Tijdens de vele bijeenkomsten die we hebben gehad zijn we als de Raadstafel21 bijgepraat over de laatste stand van zaken van de werkplaatsen, hebben we als denktank gefungeerd, hebben we een standpunt bepaald en gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Daarbij heeft het betrekken van de gemeenteraden bij het samenwerkingsverband altijd voorop gestaan. Daarnaast is gezocht naar onze rol, want bij het geven van advies over de procedures en werkwijzen wil je het soms ook over de inhoud hebben.

Ná de gemeenteraadsverkiezingen zullen de leden van de Raadstafel21 opnieuw worden aangesteld. Om de continuïteit van de Raadstafel21 te waarborgen hopen wij natuurlijk dat veel van de huidige leden ook in de niuewe raadsperiode zich zullen blijven inzetten. Juist omdat de komende maanden uitvoering wordt gegeven aan de evaluatie van Berenschot is een constante basis van belang. Het is daarbij nog de vraag op welke wijze de Raadstafel21 binnen de aangepaste structuur van de Metropoolregio Eindhoven wordt voortgezet.

Ongetwijfeld zullen een aantal leden na de verkiezingen niet terugkeren als raadsleden, omdat zij bijvoorbeeld zelf hebben aangegeven te stoppen met de functie als raadslid. Zo ook de voorzitter van de Raadstafel21, Ton Dijkmans. Hierbij wil ik als vicevoorzitter alvast alle leden van de Raadstafel21 danken voor hun inzet en passie voor de regionale samenwerking. Want we zien allemaal het belang van samenwerking en willen daarin stappen zetten!

 

Gaby van den Waardenburg
Vicevoorzitter Raadstafel21

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn