TUSTI wint Gouden KIEM

Het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven heeft het mede mogelijk gemaakt dat het Eindhovense bedrijf TUSTI op 7 december jl. tijdens de chemieconferentie CHAINS, de Gouden KIEM, de prijs voor de beste chemische start-up van het jaar, in ontvangst kon nemen.

 

20161214 plaatje bij nieuwsbericht TUSTI gouden-kiem

 

 

 

De drie finalisten waren:  TUSTI, Relay 3D en SEALEAU. De winnaar en de twee ‘runners-up’ werden verrast met een speciale videoboodschap van Prins Constantijn, de ambassadeur van StartupDelta.

 

Uit het juryrapport: de jury was onder de indruk van de drive en energie van de drie start-ups. Zij kende de Gouden KIEM toe aan het bedrijf waarin ze de sterkste combinatie zag tussen inzet van academische kennis en ondernemersinstinct.

 

TUSTI is er in geslaagd om van vette plastic verpakkingen, zoals lege margarinekuipjes, kaasverpakkingen en bakken afgewerkt frituurvet, weer schone kunststof snippers te maken. In een soort wastrommel maakt TUSTI dit plastic met een plantaardig schoonmaakmiddel op een natuurlijke en betaalbare manier schoon.

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn