Stimuleringsfonds steeds beter gevonden.

Tweede tender 2017 nu open!

 

Het aantal aanvragen bij het Stimuleringsfonds vertoont al enige tijd een stijgende lijn. In de afgelopen tender werden maar liefst 52 aanvragen ingediend, waarvan in totaal 35 aanvragen zijn gehonoreerd. Daarmee hebben we in het eerste halfjaar van 2017 een bedrag van € 1.578.000 geïnvesteerd in de regionale economie, waarmee we een totale investering van € 3.972.000 hebben uitgelokt. Onder de gehonoreerde projecten bevinden zich zowel product- als procesinnovaties in een groot aantal toepassingsgebieden.

 

Inmiddels is de tweede tender voor 2017 opengesteld. Aanvragen binnen deze tender kunnen tot uiterlijk 1 oktober 2017 worden ingediend. Subsidie kan worden aangevraagd voor innovatieve samenwerkingsprojecten die bijdragen aan de economie van de regio. Wanneer u een projectidee wilt toetsen, neemt u dan vooral contact op met de procesmanager Investeringsfondsen van de Metropoolregio Eindhoven, Maikel Denissen tel.nr. 040-2594598.

 

microbitEén van de gehonoreerde projecten is het project ‘Micro:bit introductie in Nederland’, waarmee initiatiefnemer DevLab samen met CodeKids en NXP kinderen op een laagdrempelige manier met programmeervaardigheden in aanraking wil brengen. Dit project beleefde tijdens de Dutch Design Week 2017 een succesvolle introductie, waar met enthousiasme door kinderen op gereageerd werd.

 

Houdt ook ons Twitter-account in de gaten (@MRE_netwerk), waarop wij regelmatig interessante projecten uit het Stimuleringsfonds in de schijnwerpers zetten.

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn