Regionaal Platform: Ontwikkeldagen besproken

Namens de kerngroepleden geeft Wilbert Seuren een terugkoppeling van de ontwikkeldagen. De aanleiding om er met elkaar over te spreken is dat er op 13 december een volgende ontwikkeldag is. De voorbereiding daarvoor is in volle gang. Wilbert wil graag de collega’s bestuurders de gelegenheid bieden om suggesties mee te nemen.

 

Een evaluatie heeft opgeleverd er twee keer per jaar een ontwikkeldag voor Ruimte en Mobiliteit wordt gehouden. Om drukte te voorkomen sluit de ontwikkeldag aan bij het regionaal platform. Het besluitvormingsdeel moet ingericht worden met onderwerpen waarvan vooraf wordt aangeven dat er over gesproken gaat worden. Het afhameren van een lijst van besluiten is geen goede vorm. Over het ontwikkeldeel is gesteld dat er meer verdieping moet zijn. De discussie moet scherper.

 

De wethouders herkennen zich in deze evaluatie. Over het geheel van ontwikkeldagen is men kritisch. De gezamenlijkheid van ruimte en mobiliteit wordt positief ervaren. De hoeveelheid stukken en de manier van besluitvorming was niet bevredigend. Het ontwikkeldeel, het bespreken in de breedte van de thema’s transitie landelijk gebied en knooppunten wordt positief geduid.

 

Tenslotte wordt geconstateerd dat behalve de inhoudelijke agenda ook de investering op de relatie belangrijk is.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn