Project InnovA58

Op de A58 tussen de knooppunten Sint-Annabosch en Galder en tussen Eindhoven en Tilburg staan steeds vaker files. Het project InnovA58 richt zich op de verbreding van deze delen van de A58.

 

Samen met kennispartners, medeoverheden, marktpartijen en omwonenden zorgen we ervoor dat de A58 een slimme, duurzame en toekomst vaste weg wordt. De A58 biedt mogelijkheden om energie op te wekken (wind, zon en warmte).

 

20171204 plaat bij artikel InnovA58

 

Er kan meer opgewekt worden dan RWS nodig heeft. Daarom werken Breda, Tilburg, Hart van Brabant, de provincie, gemeenten langs de A58, Eindhoven en de Metropoolregio Eindhoven samen om de energieopgave van gemeenten en RWS met elkaar te verbinden.

 

 

 

Gesprekstafel duurzaamheid akkoord met verdere uitwerking plannen

Rijkswaterstaat gaf tijdens de gesprekstafel van 23 november een nadere toelichting op de plannen van het project Innova58 met betrekking tot de duurzaamheidsdoelen en specifiek de energiedoelstellingen. Gezien het profiel van de A58 (oost-west) wordt verwacht dat zon- en warmte-energie het meest kansrijk zijn, maar windenergie wordt niet uitgesloten.

 

20171204 plaat bij artikel InnovA58

De deelnemers van de gesprekstafel waren unaniem akkoord met de nadere uitwerking van de plannen. De eerste stap is het opleveren van een realistische berekening van de te verwachten energieopbrengst (in joules) en een doorkijk naar de organisatievorm. Er zit druk op het proces omdat begin met het ontwerp tracé besluit klaar moet zijn. Op advies van de deelnemers wordt ook bij verbreding van andere snelwegen gekeken of het concept van de energiecorridor haalbaar is.

 

Lees meer over het project InnovA58.

 

 

 

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn