LifeSense Group presenteert Carin2.0 op Medica-beurs

De Eindhovense start-up LifeSense Group heeft op de Medica-beurs in Düsseldorf Carin2.0 gelanceerd. Dit vormt de eerste stap in een wereldwijde uitrol van dit comfortabele, esthetische ondergoed met sensortechnologie, waardoor vrouwen met incontinentieproblemen kunnen worden geholpen. LifeSense Group heeft zijn technologie ontwikkeld via het HighTechXL programma, waarna de doorontwikkeling naar Carin2.0 vanuit het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven is ondersteund met een aanjaagbijdrage.

 

LifeSense Group is de maker van Carin dat oplossingen biedt voor vrouwen met urineverlies, bijvoorbeeld na een bevalling. Hiervoor gebruikt men sensortechnologie die door het Holst Centre is ontwikkeld. Het programma van Carin bestaat uit ondergoed met een sensor en een trainingsprogramma voor de bekkenbodemspieren. Met een app kan Carin de vermindering van het urineverlies door de oefeningen bijhouden en controleren. Wie de training goed volgt, kan binnen drie tot zes maanden weer sporten zonder urineverlies. Carin2.0 vormt een doorontwikkeling op basis van gebruikerservaringen, waardoor draagcomfort en levensduur van de

 

Mede op basis van de door het Stimuleringsfonds gesteunde ontwikkeling, wist LifeSense Group in september van dit jaar een investering van drie miljoen dollar aan te trekken voor opschaling en doorgroei.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn