In de regio gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Unieke samenwerking National Geographic, gemeenten en Metropoolregio Eindhoven

 

In verschillende gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven wordt de komende tijd de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk.

Unieke samenwerking
‘Before the Flood’ was tot 6 november 2016 gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de regiogemeenten en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook op diverse locaties in de regio vertoond.

 

Paul van Liempd, bestuurlijk trekker Duurzaamheid in de Metropoolregio en wethouder in Waalre: “Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen wij als duurzaamheidswethouders in de regio deze film graag aan een breed publiek tonen. Dankzij de samenwerking met National Geographic is dat nu mogelijk.”

 

Before the flood defOver de film
Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

 

De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

 

Waar te zien

De film zal de komende tijd in ieder geval te zien zijn in Waalre, Eindhoven, Someren, Heeze-Leende, Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Best, Eersel, Deurne, Veldhoven, Oirschot, Son en Breugel en Bladel (ism Reusel-De Mierden). Meer informatie over waar en wanneer de film wordt vertoond, wordt de komende tijd per gemeente gecommuniceerd en op de facebookpagina fb.me/mremovie. De filmvertoning zal overal gratis toegankelijk zijn.

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn