E-Trucks Europe ontwikkelt met subsidie van het Stimuleringsfonds eerste vuilniswagen op waterstof

Met subsidie van het Stimuleringsfonds en de provincie Noord-Brabant ontwikkelde E-Trucks Europe uit Westerhoven haar prototype waterstof-elektrische vuilniswagen door. Afgelopen week werd de eerste vuilniswagen op waterstof geleverd aan de gemeente Groningen. Omroep Brabant zond in haar programma Booming Brabant deze reportage uit over deze koploper op het gebied van waterstof-elektrisch vrachtvervoer in Europa.

 

waterstof voertuig

 

 

 

In de regio Eindhoven wordt volop gewerkt aan en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën om de omslag van fossiele brandstoffen naar meer duurzame vormen van energieopwekking en -opslag te komen. Vanuit het Stimuleringsfonds draagt de Metropoolregio Eindhoven daar in een behoorlijk aantal gevallen een steentje aan bij, zoals ook in dit geval. Op deze manier proberen we bij te dragen aan de economische groei van de regio terwijl we tegelijkertijd helpen maatschappelijke opgaven te verwezenlijken.

 

Stimuleringsfonds aanjager van economische ontwikkeling

Met het Stimuleringsfonds beoogt de Metropoolregio Eindhoven samenwerking tussen regionale partners te stimuleren, om zo de economische ontwikkeling van de regio aan te jagen. Meer informatie over het Stimuleringsfonds vindt u via www.metropoolregioeindhoven.nl/subsidies

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn